Ga naar hoofdinhoud

Mark van de Donk viert debuten met winst

Mark van de Donk met Zoya Sollenburg. Foto: Melanie Brevink- van Dijk

Op de Subtopwedstrijd in Hoevelaken beleefde Mark van de Donk vandaag meerdere successen. Hij reed Zoya Sollenburg (v. Metall) voor de eerste keer in de Intermédiaire I en sloot dat debuut gelijk winnend af. Met Belcanto (v. Florencio) maakte de ruiter een winnende overstap naar de Prix St. Georges en daarnaast behaalden zijn leerlingen goede resultaten.

Mark van de Donk brengt  Zoya Sollenburg sinds vorig jaar uit in de Subtop. Na een keer ZZ-Zwaar stapte het duo over naar de Prix St. Georges en vandaag stond de eerste start in Inter I op het programma. Dat sloot Van den Donk met de dertienjarige af met de winnende score van 68,55%. Ook Rosina Hoopman maakte met Coco-OO (v. OO Seven) haar debuut in de Inter I, goed voor de tweede plaats met 67,04%.

Belcanto wint LT-debuut

In de Prix St. Georges was het oranje lint wederom voor Mark van de Donk, dit maal met Belcanto. Afgelopen zomer begon de ruiter met deze ruin van Florencio in het ZZ-Zwaar en behaalde scores boven de 70 procent. Het debuut in de Prix St. Georges leverde vandaag 66,56% op. Hoofdjurylid Bonhof plaatste Kiki Pols met haar Esprit (v. San Remo) aan kop. Met een gemiddelde van 66,51% eindigde het duo uiteindelijk nipt als tweede. Yvonne Zuring en Showsister S J (v. Show Star) volgden met 65,59% op de derde plaats.

Bischot boven de 70 procent

In de gecombineerde Zware Tour-rubriek Intermédiaire II, Grand Prix en U25 was Hester Bischot oppermachtig. Onder toeziend oog van haar trainer Bruno Rodrigues da Silva stuurde de amazone de Lusitano-hengst Trovador Raposa BR (v. Ofensor) naar 70,65% in de Grand Prix.

Geslaagd ZT-debuut Bos

Yoeki Bos maakte met Vivaldi (v. Jazz) haar debuut in de Grand Prix U25. De leerlinge van Mark van de Donk, die de Jazz-zoon zelf eerder in de Grand Prix uitgebracht, liep onder Bos naar 65,58% en de tweede plaats in het gecombineerde klassement.

Hoogste dagscore voor Stiemer

Sem Stiemer en Waldemar (v. Negro) scoorden in de eerste proef ZZ-Zwaar 71,29% en wonnen daarmee met overmacht hun debuut in deze klasse. Het duo maakte op het afgelopen EK voor junioren deel uit van het Nederlandse team en de bijna achttienjarige ruiter bereidt zich met zijn trainster Marian Dorrestein nu voor op de overstap naar de young riders. Jacinta Hemmen en Burghgraef (v. Don Schufro) volgden met 67,86% op de tweede plaats.

Schothorst wint tweede proef ZZ-Zwaar

In de tweede proef ZZ-Zwaar mocht Laura Schothorst het oranje lint in ontvangst nemen. Haar proef met Vierra (v. Amsterdam) werd beloond met 64,57%. Jacinta Hemmen en Burghgraef eindigden net als in de eerste proef als tweede, nu met 64,50.

Junioren en young riders

In de gecombineerde rubriek voor junioren en young riders was Zoe Langhout de beste. Zij behaalde met Escos Beau Gieny S (v. Jazz) 67,16. Corinda Luttjeboer – ook een pupil van Van de Donk – werd met Da Vinci Sollenburg DC (v. Vivaldi) tweede met 66,18%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook