Ga naar hoofdinhoud

Nakita de Boer: ‘Het muntje lijkt gevallen’

Nakita de Boer met Eastend's Coen. Foto: Just Me Fotografie/Saskia Hollemans
Nakita de Boer noteerde in de Intermédiaire I op Concours Hippique Haarlemmermeer in Hoofddorp vandaag de hoogste score. Ze reed haar als veulen aangeschafte Eastend's Coen (v. Sandreo) naar 64,61%. Daarmee verwees ze Golda Nunes Nabarro en Excellent Black (v. Painted Black) naar de tweede plek.

“Vroeger kon Coen echt niet draven maar tegenwoordig lijkt het muntje gevallen”, vertelt Nakita de Boer lachend over Eastend’s Coen die haar eerste paard in de Subtop is. “Hij had wel wat moeite met de zware bodem maar kon het redelijk volhouden.”

Misser

Het duo reed een nagenoeg foutloze proef maar kreeg een foutje in een van de series. “Door de bodem raakte hij een beetje kracht kwijt waardoor we een misser kregen in de serie om de twee. Maar verder liep Coen lekker en hij deed het best heel goed.”

Overstap

De Boer brengt Coen inmiddels anderhalf jaar uit in de Lichte Tour en werkt in de training rustig richting het hoogste niveau. “M’n zussen Shanda en Vanja zeggen dat Coen het goed doet en ik de overstap kan maken, maar ik wil het zelf nog net iets beter hebben. Hij doet alles van de Grand Prix maar het aan elkaar rijden van de piaffe en passage is nog wat lastig. Coen is een lekker beest en ik denk dat we uiteindelijk de Grand Prix wel gaan halen.”

Rien van der Schaft

De amazone, die samen met haar zus Nakita’s Eastend’s Stables in Aalsmeer runt, traint al vijf jaar bij Rien van der Schaft. “Ondanks zijn drukte maakt Rien nog steeds tijd voor me en ik ga ook nooit meer bij hem weg”, zegt De Boer vastbesloten. Haar zus Shanda traint bij Hans Peter Minderhoud en haar andere zus Vanja bij Emmelie Scholtens. “Daardoor hebben we alle drie een andere kijk op het rijden, maar we kijken thuis in de training met elkaar mee en dat werkt heel goed.”

Klein prijsje

Coen kwam als veulen op het pad van De Boer. “Toen we de stal kochten zat daar een dampige merrie bij in, die we vervolgens verkochten als fokmerrie. Daaruit werd Coen gefokt, maar hij bleek lucht te zuigen en zodoende kregen de fokkers hem terug. Vervolgens werd ik gebeld en kon ik hem voor een klein prijsje kopen. Ik heb hem opgefokt en hij heeft nooit meer lucht gezogen. Het was wel mazzel want ik heb er een een super leuk paard aan.”

Kür voor Schoots en Leijser

In de Grand Prix kür op muziek was Lotje Schoots oppermachtig. Ze reed de tienjarige Cocksdorp Texel (v. Lingh) in zijn eerste kür op Grand Prix-niveau naar 72,25%. Jessica Leijser en Winando (v. Jetset-D) wonnen de kür op Lichte Tour-niveau met 71,375%.

Overige rubrieken

In het ZZ-Zwaar won Larissa van Craaikamp beide proeven. Met haar achtjarige merrie Elvira Oase (v. Sir Oldenburg) reed ze 69,21% en 66,86% bijeen. Skylar Bos debuteerde met Black Boy (v. Gribaldi) in de Intermédiaire A en won het met de Inter II gecombineerde klassement met een score van 67,15%. Anouk Beelen stond bovenaan in het gecombineerde klassement junioren en young riders. De juniore reed Derrel (v. Special D) naar 68,92%. Thea Bech en BEQ Dionisos (v. Spielberg) wonnen de kür voor junioren met 73,625%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Joyce van Schaick: ‘Het begint er weer op te lijken’
Eline van Egmond en Wendy Fokker aan elkaar gewaagd

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.