Ga naar hoofdinhoud

Ook Kirsten Beckers heeft klik met Aladin

Kirsten Beckers, hier met Westpoint. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De eerder door Krista Kolijn gereden Aladin (v. Tchaikovsky) staat sinds zes weken op stal bij Kirsten Beckers. De kersverse combinatie maakte vandaag op de Subtopwedstrijd in Liempde een geslaagd wedstrijddebuut in de Prix St. Georges. Met een fiks juryverschil kwam de gemiddelde score uit op 68,42% en de tweede plaats in het gecombineerde Lichte Tour-klassement, dat werd aangevoerd door Danique Janssen met Coert (v. Westpoint).

“Zeker voor de eerste keer ben ik super blij hoe Aladin liep”, vertelt Kirsten Beckers over haar wedstrijddebuut met Aladin, die de twaalfjarige ruin overnam van Krista Kolijn die zelf momenteel niet helemaal fit is.

Oog op verkoop

Kolijn bracht Aladin eerder ook succesvol uit in de Lichte Tour. De Zweedse eigenaresse Mathilde Hannell reed de KWPN’er zelf eerder bij de young riders en stalde hem met oog op verkoop in Nederland. “Het is echt een leuk paard en voor de eerste keer was het een beetje aftasten. Mijn doel was om vandaag foutloos door de proef te rijden en te kijken wat ie zou doen.”

Zes procent verschil

Ondanks het flinke juryverschil was Beckers te spreken over het resultaat. “Tuurlijk is zes procent verschil wel erg veel maar je weet in onze sport dat zoiets kan gebeuren. Ik ben super blij hoe Aladin liep en het is een heerlijk paard. Hij kijkt nergens naar en zo lang als hij er is ga ik hem lekker starten.”

Niet geoorloofd

Op haar tweede wedstrijd met Djuice (v. Jazz) bezette Beckers met een score van 66,32% de vierde plaats. “We hadden vandaag wat afstemmingsfoutjes maar ook zij is een super fijn wedstrijdpaard. In de pirouettes kwam ze teveel terug en dat leverde onvoldoendes op. En in de serie om de vier sprong ze een paar eners en dat is natuurlijk niet geoorloofd”, lacht de amazone.

Knoop doorgehakt

“Het is een talentvolle merrie met een mooie piaffe en passage”, looft Beckers de merrie die in eigendom is van Inge Coenen. Coenen kwam vorig jaar ernstig ten val en verkocht vervolgens haar paardenbedrijf. “Inmiddels heeft Inge de knoop doorgehakt en besloten ook Djuice te verkopen.”

Opnieuw Jill Huijbregts

Afgelopen vrijdag reed Jill Huijbregts haar EventZ Enzos-Armani (v. Tuschinski) op de Subtopwedstrijd in Harmelen met 67,57% naar de tweede plaats in de Prix St. Georges. Vandaag reed de combinatie de Inter I en bezette met 66,45% de derde plaats in het gecombineerde klassement. Andrea Villaverde en Cartier (v. Don Frederico) eindigden met 64,87% als vijfde.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook