Ga naar hoofdinhoud

Patrick van der Meer wint Kür met toekomstpaarden

Patrick van der Meer en Sir Fashion in Delft. Foto: Equifoto
Met Sir Fashion en Westrade's Chapeau reed Patrick van der Meer in Delft vanavond bijna een thuiswedstrijd. Zowel Sir Fashion als Chapeau zijn nog groen op hun niveau, maar werden toch respectievelijk eerste en tweede in de kür. Sir Fashion scoorde net geen 74% in de Grand Prix-Kür, waarvoor Van der Meer de muziek van Uzzo gebruikte. "Ik moest wel even slikken toen ik van de week die muziek weer voor het eerst hoorde" glimlacht hij.

De organisatie van Manege de Prinsenstad in Delft had het concours groots aangekleed met mooie tenten, veel sponsoring en een groot video-scherm langs de baan waarop de gehele wedstrijd te volgen was. Voor Van der Meer was dit een mooie oefening voor zijn beide nog onervaren paarden. Met de negenjarige Wedstrade’s Chapeau ging hij als eerste van start en zette daarmee de tweede score neer van 73,50%. De hoogbenige vos was in de wissels en pirouettes nog wat groen, maar liet veel potentie zien. “Hij is echt wel stoer hoor!” lacht Van der Meer. “Dit was pas zijn derde keer Lichte Tour en de eerste Kür van zijn leven. Er zaten natuurlijk nog wat dingetjes in, maar ik was er hartstikke blij mee! Hij gaat echt met sprongen vooruit momenteel.”

Moeilijke kür

Sir Fashion scoorde vorige week al ruim 73% in de Grand Prix, vandaag in de Kür werd dat bijna 74%. Patrick rijdt de bloedmooie hengst binnenkort ook op de showavond van Outdoor Gelderland, dus greep in Delft zijn kans om te oefenen. “Ik heb de Kür van Uzzo gereden, dus ik zocht van de week even op internet een video daarvan terug om de lijnen te kijken en de muziek te horen, en daarvan kreeg ik wel even een brok in mijn keel! Deze kür is voor Sir Fashion eigenlijk nog moeilijk zat, dus veel tijd om over Uzzo na te denken had ik tijdens het rijden niet” lacht hij. “Ik moet zeggen, hij raakte het soms even een beetje kwijt, maar pakte het ook steeds weer op. En het is hier in Delft sowieso altijd leuk; een soort thuisconcours. Dinsdag hebben mijn dochters hier gereden en later ook nog wat leerlingen.”

Uzzo wint lichte tour

Charlotte Kruiniger en Uzzo in Delft. Foto: Equifoto
Charlotte Kruiniger en Uzzo in Delft. Foto: Equifoto

De leerlingen van Patrick deden ook goede zaken in Delft. Zijn oude toppaard Uzzo won onder Charlotte Kruiniger de Prix St. Georges met ruim 71%, en leerlinge Ashley Brons won de Grand Prix met San Diego. Jurylid Adriaan Hamoen sprak lovende woorden over Kruiniger en Uzzo: “Het was een hele constante proef. Uzzo was heel mooi in de aanleuning en goed aan het been, zeker in het drafwerk was alles heel mooi afgewerkt. In het galopgedeelte zaten nog wat communicatiestoringen.” Renate van Vliet werd tweede met Axia’s Victory US. Hamoen: “Ik was erg gecharmeerd van deze combinatie. De draftour was heel mooi, met ook mooie buiging in de zijgangen en het paard gaat mooi van de grond. In galop kwamen nog wat fouten, maar het beeld bleef wel harmonisch.” KWPN-hengst Valdez werd derde onder Ingrid Gerritsen. “Dit was eigenlijk de meest constante proef, Valdez scoort héél veel zevens.”

Knap gereden

Van der Meer was met twee winnende leerlingen een tevreden coach: “Ik vond dat Charlotte echt hartstikke knap had gereden. Het draf- en stapgedeelte was heel goed. In galop mist ze zelf nog een beetje de routine. Dan zie je: thuis kan ze alles in ontspanning doorrijden, dan gaat het goed, maar hier wacht ze nog te veel af, en dan komen er dure fouten. Maar ze heeft goed met verstand gereden. En Ashley reed ook al heel goed!” Ashley Brons zelf was ook blij met haar overwinning en score: “Ik heb heel lekker gereden, hij zit echt in een goede flow! De fout in de eners was jammer, en alles kan echt nog beter, maar hij stond er heel fijn aan! San Diego loopt pas een jaartje Grand Prix, en alles valt nu echt op zijn plek.”

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses.nl/Paardenkrant

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook