Ga naar hoofdinhoud

Patrik Kittel Zweeds kampioen met Deja

Patrik Kittel met Deja. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zweden staat er dit jaar sterk voor. In de afgelopen twee Nations Cup-wedstrijden won Zweden twee keer (beide keren met een compleet ander team). Toch was het Zweedse kampioenschap dressuur afgelopen weekend niet echt een afspiegeling van die kwaliteit. Met uitzondering van Patrik Kittel lieten de Zweedse toppers het nationale kampioenschap aan zich voorbijgaan. Een een-tweetje dus voor Kittel, die topmerrie Deja (Silvano x Don Schufro) meenam. Het resultaat: 77% in de Grand Prix en 82,675% in de kür. 

Therese Nilshagen met Dante Weltino, Tinne Vilhelmson-Silfven met Paridon Magi en Juliette Ramel met Buriel KH. Met scores richting de 75% dit seizoen allemaal gegadigden voor de Wereldruiterspelen in Tryon, maar geen deelnemers aan het Zweedse kampioenschap afgelopen weekend in Strömsholm.

Patrik Kittel kon zijn topmerrie Deja, die hij voor de laatste keer reed in de Wereldbekerfinale, dus eenvoudig naar de zege sturen. Dat deed hij overigens wel met een record Grand Prix-score van de merrie: 77%. In de kür was er 82,675% – iets lager dan de dikke 83% in de Wereldbekerfinale.

Kittel-leerlingen tweede en derde

De door Huub en Tiny van Helvoirt gefokte KWPN-hengst Zuidenwind (v. OO Seven) werd met Rose Mathisen tweede in de kür (74,325%) en derde in de Grand Prix (70,63%). Rose Mathisen kon dus het reservelint ophalen. De tweede plaats in de Grand Prix (70,739%) en de derde plaats in de kür  (74,175%) was voor Sofie Lexner met Tobajo Pik Disney. Zowel Mathisen als Lexner zijn leerlinges van Kittel.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook