Ga naar hoofdinhoud

Ramel wint Spécial met Buriel K.H., Dream Boy 2 met 72,489%

Hans Peter Minderhoud en Glock's Dream Boy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Zweedse Juliette Ramel verscheen met Buriel K.H. (Osmium x Krack C) na het ongeluk in Aken vorig jaar lange tijd niet in de wedstrijdring. Dit weekend maakte ze een knallende comeback met tweede plaats in de Grand Prix en de overwinning in de Grand Prix Spécial met 75,617%. Glock's Dream Boy (Vivaldi x Ferro) scoorde met Hans Peter Minderhoud in zijn eerste Spécial 72,489%. 

Het volledige jurykorps was er het over eens dat de overwinning aan Ramel toebehoorde. De in Nederland gevestigde amazone, die sinds enige tijd door Patrik Kittel wordt begeleid, scoorde tussen de 74,681% (Janine van Twist) en 77,021% (Juan-Carlos Campos). Daarbij werden vooral punten binnengeharkt op de echte Grand Prix-onderdelen (piaffe, passage, pirouettes) en de door P. Baker uit Oterleek gefokte Buriel liet eigenlijk alleen punten liggen op het binnenkomen, afgroeten en de stap (klik hier voor het protocol).

Bekijk hier de Grand Prix van Ramel:

Dream Boy’s eerste Spécial

De eerste Spécial van Dream Boy, Hans Peter Minderhouds hoop voor Tryon, werd beoordeeld met percentages 71,277% (Juan-Carlos Campos) en 74,681% (Claudia Thaler). Net zoals in de Grand Prix maakte de door Tim Coomans gefokte Dream Boy geen grote fouten. De Vivaldi-zoon kwam uit op 72,489% (klik hier voor het protocol).

De Grand Prix van Dream Boy

Onder de 70%

De rest van het deelnemersveld kwam niet boven de 70% uit. De Brit Gareth Hughes stuurde Don Carissimo (Don Crusador x World Cup III) naar 68,289%, goed voor plaats 3. Naast Minderhoud kwamen drie Nederlandse amazones in de baan voor de Spécial. Thamar Zweistra en Stephanie de Frel scoorden dik 65%, Lucie Louws 64%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.