Ga naar hoofdinhoud

Reuzensprong Zibrandtsen en Arlando op FEI ranglijst

Anna Zibrandtsen met Arlando Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De resultaten op de Europese kampioenschappen dressuur hebben de nodige, soms spectaculaire, verschuivingen op de FEI wereldranglijst te weeg gebracht. Anna Zibrandtsen en de KWPN-hengst Arlando zijn met een enorme sprong de top vijftig binnen gekomen. Het kersverse Deense koppel steeg van plaats 276 naar 31 en is de grootste stijger in het klassement. Madeleine Witte is met Cennin de top 20 binnen gekomen en staat nu achttiende.

Isabell Werth verstevigde haar eerste positie op de ranglijst door de titels die zij binnenhaalde met Weihegold (v. Don Schuffro). Maar Sönke Rothenberger komt in de buurt. Met de Van Gogh-zoon Cosmo steeg Rothenberger van de vijfde naar de tweede plaats. Dit is ten koste gegaan van onder meer Carl Hester en Nip Tuck (v. Don Ruto) die van drie naar vijf zakten.

Zibrandtsen stijgt 245 plaatsen

Therese Nilshagen maakte met de hengst Dante Weltino OLD (v. Danone) een flinke sprong naar boven en is van 27 naar 12 gegaan. Ook Partik Kittel en Delaunay (v. Dr Doolittle) klommen sterk door hun prestaties en gingen van 56 naar 19. Maar de grootste sprong maakte Anna Zibrandtsen met haar nieuwe aanwinst Arlando (v. Paddox). Door hun goede optreden in Gothenburg klommen zij 245 plaatsen op de ranglijst en staan nu op plek 31.

Witte in top 20

Madeleine Witte kwam door haar goede EK optreden met de Vivaldi-zoon Cennin de top twintig binnen en bezet plaats 18. Maar Hans Peter Minderhoud is opnieuw de hoogst geplaatste Nederlander op de ranglijst, hij staat met Glock’s Flirt (v. Florestan I) op de achtste plaats. Edward Gal en Glock’s Voice (v. De Niro) staan op plaats dertien.

Klik hier voor de ranglijst.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook