Ga naar hoofdinhoud

Rien van der Schaft: ‘Wat er bij Hans Peter gebeurde was echt pech’

Exclusief
Hans Peter Minderhoud met Glock's Johnson TN Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het moge duidelijk zijn dat Rien van der Schaft voor het hoogst haalbare gaat met zijn team in Rotterdam. Maar de Nederlandse bondscoach is na de Grand Prix, waarin Nederland op drie punten achterstand tweede staat achter Amerika, zeker tevreden met de prestaties van zijn ruiters. "We zijn op de helft en ze hebben alle vier goed hebben gepresteerd en Madeleine extreem goed." 

Over de wat tegenvallende score van Hans Peter Minderhoud en Glock’s Johnson (73,4%/5e plaats) zegt Van der Schaft: “Ik heb een hekel aan excuses, maar dat was echt pech. Niemand weet wat er gebeurde, Johnson verslikte zich of proestte net voor de wisselserie om de twee en daarom gingen de tweeërs kapot. Dat kost punten Daar kon niemand iets aan doen, paard niet en ruiter niet. Hij begon echt fantastisch aan zijn proef.”

‘Diederik zeer goed voor de eerste keer’

Er was voorafgaand aan de Nations Cup in Rotterdam kritiek op de keuze van Van der Schaft voor Diederik van Silfhout en Four Seasons, die nog maar net op het hoogste niveau loopt. “Er waren een hoop mensen die zeiden, ‘moet dit nou als vierde paard?’. Nou je ziet het.”

“Hij is met deze prestatie nog niet in het team”, zegt Rien van der Schaft, waarmee hij verwijst naar het EK, maar de bondscoach is zonder meer tevreden over het eerste Oranje-optreden van Van Silfhout en de Fürst Piccolo-zoon, die 72,32% uitkwam. Die score betekent overigens wel dat Four Seasons vanaf nu in het A-kader zit.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Rien van der Schaft: ‘Wat er bij Hans Peter gebeurde was echt pech’

  • Alvera

    De bondscoach spreekt over pech bij Minderhoud en het is uiteraard goed dat hij voor zijn team opkomt. Het is ook goed bedacht. Maar proesten zal eerder komen door spanning bij het paard.

  • T.Boom

    @Alvera weet niet of je het gezien hebt. Ik wel en het was het soort proesten alsof er iets in zijn neus ofzo geschoten was. Hij had duidelijk last van iets. Toen hij dat kwijt was was helaas de concentratie ook even weg maar liep hij daarna weer heel goed door de proef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.