Ga naar hoofdinhoud

Rien van der Schaft: ‘We doen nu mee om andere redenen dan ik zou willen’

Exclusief
Patrick van der Meer met Zippo. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het Nederlandse dressuurteam eindigde gisteren op de zevende plaats in de FEI Nations Cup dressuur in Aken. Dat is ook meteen de definitieve plaatsing, want bij de landenwedstrijd in Aken (waar wordt gewerkt met het Olympisch format) mogen de beste zes landenteams door naar de Spécial. "We kwamen hier ook niet met de verwachting dat we in de top zouden meedoen, maar meer om het te gebruiken als leermoment." 

“Dat is natuurlijk een heel andere reden dan de reden die ik eigenlijk zou willen, maar in verband met de planning konden we niet met een topteam naar Aken. Ik wil daar wel verandering in brengen. Ik vind Aken, naast het NK en ons eigen CHIO wél heel belangrijk. En daarbij vind ik het belangrijk om deze wedstrijdserie te ondersteunen. Zo gaan we volgende week ook naar Hickstead, weer niet om te winnen, maar wel om voor andere landen te zorgen dat de punten meetellen in het klassement.”

Patrick van der Meer, Marieke van der Putten en Jeannette Haazen door naar Spécial

In de landenwedstrijd in Aken geldt het Olympisch format. De beste zes landenteams (met drie of vier ruiters) aangevuld met individuele ruiters tot de 30 deelnemers mogen door naar de Spécial (die morgen om 9.00 uur in het Deutsche Bank Stadion op het programma staat). Dat betekent dat Patrick van der Meer (die gisteren naar een knappe 11e plaats reed), Marieke van der Putten en Jeannette Haazen nogmaals mogen rijden in Aken. Naar de kür mogen de beste achttien ruiters door (maximaal drie per land).

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook