Ga naar hoofdinhoud

Rien van der Schaft: ‘Ik wist dat dit er aan zat te komen’

Op de internationale driesterren dressuurwedstrijd Outdoor Zeeland van afgelopen weekend hebben Hans Peter Minderhoud en Diederik van Silfhout sterk gedebuteerd met hun jonge paarden. Bondscoach Rien van der Schaft is blij met het perspectief voor de toekomst. "Vorig jaar zat het echt tegen op het EK. Nu is er weer meer perspectief, al zitten onze concurrenten ook niet stil." 

Hans Peter Minderhoud reed Glock’s Dream Boy (v. Vivaldi) in de Grand Prix naar een derde plaats met een score van 73,870% en in de Grand Prix Special naar een tweede plaats met 72,489%. Diederik van Silfhout reed Expression (v. Vivaldi) naar een vierde plaats in de Grand Prix met 72,478% en een derde plaats in de Kür met 75,185%. Beide combinaties debuteerden met deze hoopvolle scores op internationaal niveau.

Heel veel potentie

Rien van der Schaft zegt over de wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland: “Ik wist dat dit er aan zat te komen. Het zijn twee combinaties met heel veel potentie. Ondanks dat het jonge paarden zijn lieten ze al geroutineerde proeven zien. Dat kun je ook wel aan Hans Peter en Diederik over laten. Die weten waar ze mee bezig zijn. Nu met deze combinaties heb ik er weer twee bij boven in het rijtje om uit te kiezen. Daar ben ik blij mee.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook