Ga naar hoofdinhoud

Robin van Lierop twee keer op het podium

Robin van Lierop met Finja. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Op CDI Zeeland Outdoor maakte Robin van Lierop vandaag zijn internationale Lichte Tour-debuut met Finja (v. Flattley). Het duo, dat pas sinds februari uitkomt in de Prix St. Georges, reed de winnende score van 73,211% bijeen. Daarnaast reed Van Lierop zijn Cupido (v. Rhodium) met 71,237% naar de derde plaats.

Robin van Lierop en zijn achtjarige merrie Finja werden beloond met een hele rits achten, waaronder voor de drafverruimingen en de wisselseries. Alleen het binnenkomen en halthouden was minder fraai maar dat was dan ook het enige smetje aan de verder foutloze proef.

Patrick van der Meer

Patrick van der Meer bood met Chinook (v. Vivaldi) de meeste tegenstand. De hoofdjury plaatste de combinatie aan kop maar met een tweede, derde, vierde en zesde plaats was de verdere beoordeling wat wisselend. Met een gemiddelde score van 72,211% werd het de tweede plaats.

Lichte- en Zware Tour

Met Cupido komt Robin van Lierop in de Subtop inmiddels uit in de Intermédiaire II, maar de Rhodium zoon lijkt geen moeite te hebben om het Lichte- en Zware Tour- werk uit elkaar te houden. Ook in deze beoordeling verschilde het jurypanel van mening, variërend van de eerste tot en met de elfde plaats. Met de gemiddelde 71,237% mocht Van Lierop de derde trede van het podium beklimmen.

Boven de zeventig procent

De rest van de top vijf kwam ook tot scores boven de 70 procent. Danielle van Mierlo en Dayano (v. Jazz) werden vierde met 70,658%, gevolgd door Lynne Maas. Zij reed de hengst Eastpoint (v. Westpoint) naar 70,447%.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook