Ga naar hoofdinhoud

Ruiterwissel voor KWPN-hengst Cupido

Cupido hier nog onder José van Haaren

De KWPN-hengst Cupido (Daddy Cool x Jazz) heeft een nieuwe ruiter. De zevenjarige zwarte hengst staat sinds enkele weken op stal bij Diederik van Silfhout, die de hengst gaat uitbrengen in de hengstencompetitie. Hun eerste gezamenlijke optreden is op 7 januari in Zuidbroek.

Als jong paard werd Cupido korte tijd gereden door Hans Peter Minderhoud die begin 2012 de teugels overgaf aan José van Haaren. Onder Van Haaren liep Cupido begin 2014 naar de overwinning in de hengstencompetitie klasse Z. Dit jaar ging de de combinatie ook van start in de hengstencompetie waarbij in Ermelo 83 punten werden behaald en in Roosendaal 75 punten, waarmee de hengst in de tussenstand van het gecombineerde klassement Z/ZZ-Licht/ZZ-Zwaar/Lichte Tour nu op een vijfde plek staat.

Van Silfhout brengt naast nieuwe troef Cupido ook de hengsten Everdale (v. Lord Leatherdale), Expression (v. Vivaldi) en Diëgo (v. Negro) uit in de hengstencompetitie.

“Het ziet er veel belovend uit. Naast zijn wonderschone uitstraling beschikt de knappe hengst over bijzonder veel kwaliteit. We zijn dan ook heel blij met Cupido, hij is zeker een aanwinst voor de sport!”, aldus Van Silfhout.

Bron: Horses/Facebook.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook