Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking tussen Gestüt Peterhof en Dorothee Schneider beëindigd

Foto: Tanja Becker

Na vijf jaar hebben Gestüt Peterhof en Dorothee Schneider besloten om hun samenwerking te beëindigen. Naast het runnen van haar eigen stal trok Dorothee vier dagen per week naar de stoeterij om daar paarden te trainen, maar de afstand van 200 kilometer tussen beide bedrijven was te groot om dit voort te zetten.

Een van de op Gestüt Peterhof gestalde paarden is Sezuan, die onder Schneider drievoudig wereldkampioen werd bij de jonge dressuurpaarden. Recent bracht Schneider de hengst nog uit in de Inter I, waar zij bij hun debuut bijna 80% scoorden. Wat er nu met Sezuan gaat gebeuren is nog niet duidelijk. “We zullen de opties die we voor Sezuan hebben in alle rust afwegen”, aldus Arlette Jasper-Kohl en Edwin Kohl van de stoeterij.

Ook voor Schneider was het een moeilijke beslissing. “Het is natuurlijk niet eenvoudig om afscheid te nemen van Gestüt Peterhof en Sezuan. Ik ben hen dankbaar voor deze samenwerking en hun vertrouwen in mij.”

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Samenwerking tussen Gestüt Peterhof en Dorothee Schneider beëindigd

  • A. van Duinen

    Nou dat is toch niet zo heel erg moeilijk….Sezuan verhuist naar de dressuurstal van Dorothee Schneider. Opgelost! Een combinatie die bijna 80% rijdt haal je toch niet uit elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook