Ga naar hoofdinhoud

Sem Stiemer: ‘Met Umbra lekker ervaring opdoen bij de senioren’

Sem Stiemer met Umbra. Foto: Paardenkrant / Melanie Brevink-van Dijk

Nadat Sem Stiemer met Umbra (v. Lancet) de laatste tijd goede resultaten behaalde behaalde in het ZZ-Zwaar, stond vandaag het debuut in de Prix St. Georges op het programma. Dat sloot het duo op de Subtopwedstrijd in Eemnes af met de eerste plaats en 66,84%.

Een paar weken geleden wonnen Sem Stiemer en Umbra met grote afstand beide proeven in het ZZ-Zwaar. “We hebben die periode heel fijn kunnen afsluiten en de overstap naar de Prix St. Georges is goed gelukt”, vertelt Stiemer tevreden. “Ik wilde Umbra graag nog iets meer bergop hebben en eigenlijk alles waarop we thuis hebben geoefend ging vandaag goed.”

Goed gefocust

Het duo toonde een foutloos stap- en drafgedeelte maar liep in de galop een paar fouten op. “De stap en draf gingen écht heel fijn maar in de galop sprong ze een van de series voor me uit en een wissel in de zigzag was niet doorgesprongen. Maar Umbra liep fijn, was goed gefocust en ik ben heel blij met onze rit.”

Net iets too much

Eerder bracht Stiemer de door zijn oma gefokte merrie bij de junioren internationaal uit, maar plannen in die richting heeft de young rider niet. “Internationaal voelt ze zich niet op haar gemak. Dat is net iets too much. Maar ik ben super blij dat ik met Umbra nationaal ervaring op kan doen bij de senioren. We gaan eerst nog even verder trainen en dan hoop ik met haar de overstap te kunnen maken naar de Inter I”, aldus Stiemer die met Umbra getraind wordt door Mandy Gessel.

Wedda tweede

Myrthe Wedda volgde op de tweede plek. Zij reed Diamond Geezer (v. Diamond Hit) naar 66,62%. Tommie Visser en Fanatique Begijnhoeve (v. Tuschinski) maakten met 66,32% de top drie compleet. Eline van Egmond noteerde met Duvall (v. Sancisco) met 65,15% de hoogste score in de Intermédiaire I. In het gecombineerde klassement Lichte Tour betekende dat de vierde plaats.

ZZ-Zwaar voor Brouwer en Visser

In de eerste proef ZZ-Zwaar vond het jurykoppel alleen de proef van Nadia Brouwer winstpuntwaardig. De amazone reed Amigo (v. Flemmingh) naar 60,71%. In de tweede proef eindigde de combinatie als tweede met 62,29%. Deze proef kwam op naam van Tommie Visser, die alleen de tweede proef reed. Hij stuurde de bij het BWP goedgekeurde hengst Genesis Begijnhoeve (v. Jazz) naar 64,93%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Nikki Schaap wint kadervorming met dikke A-kaderscore

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook