Ga naar hoofdinhoud

Sem Stiemer: ‘Dit was wel echt een wow-momentje’

Sem Stiemer, hier met Waldemar. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Eerder deze week maakte Sem Stiemer zijn young riders-debuut met de Negro-zoon Waldemar. Op de Subtopwedstrijd in Werkendam reed hij vandaag wederom de ring in en kwam met 71,84% de ring uit, waarmee hij de gecombineerde Prix St. Georges/young riders-rubriek moeiteloos won. Mark van de Donk reed met Belcanto (v. Florencio) 70,20% bij elkaar en mocht het rode lint in ontvangst nemen.

“Mijn debuut afgelopen dinsdag verliep al vrij goed en voor de eerste keer was ik daar erg blij mee”, begint Sem Stiemer aan zijn verhaal. “De proef van vandaag ging al wat stabieler. Toch had ik niet verwacht dat de eerste wedstrijden zo goed zouden gaan. Waldemar is een heel goed paard en kent alles, maar het niveau is moeilijker dan bij de junioren.”

Negen voor de stap

Op het protocol stonden verschillende hoge cijfers. “Voor de stap kregen we zelfs een negen, maar ook de series gingen heel goed. Daar kregen we een 8,5 en meerdere achten voor. Dat is een sterk punt van hem. Maar ook de draftour ging heel mooi.” Toch is de jonge ruiter ook kritisch. “Twee wissels lukten niet goed en de proef op zich mag nog wat strakker en meer afgewerkt worden. We moeten nog wat meer routine opdoen.”

Internationale planning

Stiemer was erg content met de beoordeling van de proef. “Ik kwam met een fijn gevoel de ring uit, maar als het dan ook zo goed beoordeeld wordt, dat is echt wel een wow-momentje.”. Binnenkort staat er nog een oefenwedstrijd in Winschoten op de planning. “Daarnaast heb ik me opgegeven voor de internationale wedstrijden in Aachen en Roosendaal. Ik hoop op één van beide te kunnen starten. Om zo snel al mijn internationale young riders-debuut te kunnen maken, lijkt me heel gaaf!”

Hoge scores in ZZ-Zwaar blijven uit

In de ZZ-Zwaar was het Jeske Bouwman die beide proeven won. Met de Ampère-nazaat Enterprice reed ze 62,71% en en 62,00% bij elkaar. Verder kwamen in de eerste proef alleen Maxime Bakker met Eurithmic (v. Laudabilis) en Sanne Vos met Daria (v. Gribaldi) tot scores boven de 60%.

Tanja van der Wulp was in de tweede proef goed voor 60,21% en de tweede prijs. Dat deed ze met Authentic (v. Prestige VDL).

Debutante wint Intermediaire II

In de gecombineerde Intermediaire I/II reed debutante Nina van Mook 63,82% bij elkaar met Elinda M (v. Maestro), waarmee ze de rubriek won. Daarmee bleef ze nipt voor op Danique Janssen met Coert (v. Westpoint).

Op zijn thuislocatie was Laurens van Lieren de grote winnaar in de hoogste rubriek. Zijn Grand Prix met Zingar Northside (v. Gribaldi) was goed voor 69,20%. Daarmee bleef hij net geen volle procent voor op U25-amazone Yoeki Bos en haar Jazz-zoon Vivaldi.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook