Ga naar hoofdinhoud

Sietske de Man: ‘Buiten is helemaal ons ding’

Update
Sietske de Man met Ziva
De merrie Ziva (v. Jazz) heeft op indoorwedstrijden gauw last van spanning en tot groot genoegen van Sietske de Man is het buitenseizoen weer begonnen. "Buiten is helemaal ons ding", vertelt de amazone nadat ze vandaag op de Subtopwedstrijd in Hoek van Holland in de Intermédiaire I een score van 67,96% bijeen reed en daarmee de gecombineerde Lichte Tour-rubriek won.

In de training thuis is Sietske de Man haar Ziva aan het voorbereiden op de overstap naar de Intermédiaire II. “We zitten er een beetje tussenin maar voor de routine blijf ik haar wel op wedstrijd starten. Het is toch een Jazz”, lacht de amazone. “En eerlijk is eerlijk, ikzelf kan de routine ook goed gebruiken.”

Doel bereikt

“Twee weken geleden gingen de series de mist in met allemaal eners ertussen. Daarom was het doel vandaag dat Ziva op mij zou blijven wachten en dat is bereikt. Van de jury kreeg ik te horen dat het beeld heel mooi was maar dat ik wat behoudend gereden had. Met een schepje er boven op zouden we makkelijk boven de zeventig procent zitten. Dat is toch fijn om te horen.”

Focus op Inter II

Het achterwaarts was niet helemaal mooi en de pirouettes mochten iets meer doorgesprongen. “Verder ben ik super tevreden en thuis gaan ons weer focussen op de Inter II. De piaffe en passage gaan steeds beter. De eners zijn nog een beetje wisselend, dat hangt van haar bui af.”

Larissa van Craaikamp

Met een afstand van ruim drie procent eindigde Marije van den Heuvel als tweede. Haar Inter I-proef met Donovan van Kairos (v. Oscar) leverde 64,74% op. Larissa van Craaikamp en Don Camillo (v. Tuschinski) behaalden met 63,75% de hoogste score in de Prix St. Georges die in het gecombineerde klassement goed was voor de derde plaats.

ZZ-Zwaar

Monique te Lindert won met TC British Empire (v. Beltoni) beide proeven in het ZZ-Zwaar. Op de tweede wedstrijd in deze klasse scoorde het duo 68,43% en 65,57%. Met scores van 65,43% en 63,93% mocht Kirby Kroos voor haar proeven met Edison (v. Johnson) twee keer het rode lint ophalen.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook