Ga naar hoofdinhoud

Stal van Silfhout succesvol in Aerdenhout

Alex van Silfhout met Denzel

Maarliefst drie paarden van Stal van Silfhout liepen vandaag in de prijzen mee op de subtopwedstrijd in Aerdenhout. Alex van Silfhout startte zelf de schimmel Denzel in het ZZ-Zwaar en won beide proeven met 69,43% en 70,43%. Stalamazone Iris Elings startte Charming Utopia eveneens in het ZZ-Zwaar en werd twee keer tweede. Ook ‘good old’ Popeye verdiende het rode lint. De Havel-zoon maakte onder Femke Beljon zijn Grand Prix-debuut en scoorde bijna 67%. De Grand Prix werd gewonnen door Nicky Broxterman met Rousseau-nazaat Watoeshi.

“Hij was heel lief!” lacht Van Silfhout over zevenjarige Denzel. “Hij was gewoon goed bij de les ondanks dat hij nog weinig wedstrijdervaring heeft. Denzel is heel simpel en fijn te rijden”, vertelt hij over zijn enige wedstrijdpaard. “Ik had mezelf wat wedstrijden betreft eigenlijk al met pensioen gestuurd”, grapt Van Silfhout. “Maar Denzel rijd ik elke dag en hij is zo makkelijk dat ik hem graag af en toe mee wil nemen.” Ook zijn eigenaresse Wiesje de Kock stapt er nog vaak op haar zelfgefokte schimmel. Voor Van Silfhout was het pas de tweede keer dat hij Denzel uitbracht. “Ook in Almelo leip hij pas heel fijn en soortgelijke scores. Als hij nog wat sterker wordt wil ik hem graag lichte tour gaan starten.” Over de proeven van zijn stalamazone Iris Elings was hij ook tevreden, ondanks dat hij er weinig van kon zien omdat hij nog zelf te paard zat. “Charming Utopia loopt heel stabiel en degelijk. In de ring laat Charming zich niet afleiden en doet gewoon geconcentreerd zijn werk. Alles moet nog iets verfijnder, maar dat is een kwestie van ervaring opdoen”, vertelt Van Silfhout over de Winningmood-zoon die hij gezamenlijk in eigendom heeft met Gerrit Willem van Norel.

Popeye leeft weer op

De Grand Prix werd met 67% gewonnen door Nicky Broxterman met Watoeshi. Voor Broxterman, leerlinge van Tonnie Huberts, was dit een persoonlijk record. Femke Beljon werd tweede met de inmiddels achttienjarige routinier Popeye. Alex van Silfhout begeleidde zijn leerlinge Femke Beljon en was te spreken over de eerste Grand Prix proef van Beljon en Popeye. “Popeye vond het helemaal leuk dat hij weer mee mocht. Ze kregen een heel grote fout in de zigzag in galop. Ik denk dat als ze die niet hadden gehad, dat ze zomaar rond de 68 of 69 procent had kunnen scoren. De wissels en piaffe en passage waren wel weer erg mooi.” Popeye, het voormalige Grand Prix paard van Diederik van Silfhout, was eigenlijk al met pensioen. “We hebben hem toen zijn pensioen gegund omdat we vonden dat hij zijn hele leven super zijn werk had gedaan. Alleen dat pensioen paste hem helemaal niet. Eigenlijk kwijnde hij gewoon weg”, vertelt Van Silfhout. “Femke wilde graag een paar Grand Prix-oefeningen aanvoelen, en zodoende hebben we haar toen op Popeye gezet. Ze reed er zo makkelijk mee weg dat ze hem is blijven rijden. En nu leeft hij weer helemaal op!”

Winnend debuut Schekkerman en Brittsion

Derk Schekkerman schreef met 67,57% met de Sir Donnerhall-dochter Brittsion de Prix st. Georges op zijn naam. Schekkerman heeft Brittsion nu ruim een half jaar op stal en maakte vandaag in Aerdenhout zijn debuut. “We hebben ruim de tijd genomen om een combinatie te worden voor de we ring in zijn gegaan”, vertelt Schekkerman. “Vorige week had ik bij Manon van Hylckama Vlieg op stal proefgericht gereden bij Adriaan Hamoen. Daar scoorden we ruim 67 procent, dus toen vond ik dat we wel klaar waren om de baan in te gaan” lacht hij. Schekkerman zou Brittsion graag opleiden tot de Grand Prix. “Met de piaffe en passage ben ik nog niet aan de gang geweest, maar ze pakt alles heel makkelijk op. Ook in de baan deed ze goed haar best. En we hadden ook nog wat foutjes, dus de score kan nog omhoog!”

Lees woensdag meer in de Paardenkrant

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Stal van Silfhout succesvol in Aerdenhout

  • Peter en José

    Proficiat Nicky, super trots op jou en Watoeshi. Gewoon de Grand Prix gewonnen!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook