Ga naar hoofdinhoud

Thalia Rockx (15) wint Grand Prix-debuut

Update
Thalia Rockx met Verdi de la Fazenda. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl
Thalia Rockx heeft een nieuw record gevestigd. De vijftienjarige amazone debuteerde op de Subtopwedstrijd in Maren-Kessel met Verdi de la Fazenda (v. Florett As) in de Grand Prix en is nu de jongste Nederlandse Grand Prix-ruiter ooit. Het debuut leverde de fraaie score van 68,55% en het oranje lint op.

“Voor de eerste keer ben ik super tevreden”, steekt Thalia Rockx van wal. “We hadden hoge punten voor de piaffe en passage en ook heel veel achten voor andere onderdelen. En we kregen heel leuk commentaar van de jury. Ik baal een beetje van de fout in de eners, maar dat lag helemaal aan mij. Ik had de serie niet goed voorbereid en was te laat met m’n hulpen. Maar dat hoort erbij en ik heb er voor de volgende keer van geleerd.”

Doel blijft young riders

Verdi de la Fazenda werd eerder in de Grand Prix uitgebracht door Thalia’s ouders Johan en Penny Rockx. Bij de senioren startte Thalia de veertienjarige ruin in korte tijd één keer in de Prix St. Georges, één keer in de Intermédiaire I en één keer in de Inter II om vervolgens over te stappen naar de Grand Prix. “Maar de focus ligt op de young riders”, licht de jonge amazone toe. “Omdat het Grand Prix-werk thuis zo fijn ging, wilde ik voor de ervaring graag kijken hoe het op wedstrijd zou gaan. Misschien dat ik hem nog wel een keer in de Grand Prix start, maar young riders blijft echt ons hoofddoel.”

Van Diessen en Gevers naar zelfde score

In de gecombineerde rubriek Prix St. Georges en Intermédiaire I kwamen twee amazones op exact dezelfde score van 67,11% voor hun Inter I-proef uit. Door toepassing van de ex aequo-regeling mocht Wendy van Diessen-van Boogaard zich met Evanel’s Blackie W (v. Painted Black) als eerste opstellen. Katja Gevers en haar eigen fokproduct Crescendo (v. Tolando) kregen het rode lint. De Prix St. Georges-proef van Britt van de Wouw en Icci’s Cerise (v. Santano) leverde 65,66% en de derde plaats op.

Hoogste dagscore voor Van Lierop

De eerste start in het ZZ-Zwaar leverde gelijk de hoogste dagscore op. Robin van Lierop reed Finja (v. Flatley) – met een 9 voor de draf – naar een fraaie 70,21%. Voor Van Lierop en zijn zevenjarige merrie was dit weer de eerste wedstrijd na het NK afgelopen zomer, waar het duo op de zilveren positie eindigde. Yardena van Es en Excellent Diva (v. Lord Leatherdale) eindigden met 67,14% als tweede. In de tweede proef – waarin Van Lierop niet aan de start kwam – was van Es met 65,43% de beste.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook