Ga naar hoofdinhoud

Theo Hanzon en Helena zetten zegereeks voort

Update
Theo Hanzon met Helena vh Goorhof. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de Subtopwedstrijd in Kronenberg startte Theo Hanzon zijn Helena van het Goorhof (v. Gribaldi) voor de derde keer in de Grand Prix. Net als de vorige twee wedstrijden schreef hij met zijn zwarte ballerina ook nu de rubriek op naam. Het duo liep een paar foutjes op maar reed alsnog een fraaie score van 68,90% bijeen.

“Het was zeker niet slecht maar niet onze beste proef tot nu”, steekt Theo Hanzon van wal. “Maar Helena is zo bevestigd dat ze gewoon de proef doorkomt. In de piaffe was haar hals iets te hoog en dat kon ik onvoldoende corrigeren. Daardoor piaffeerde ze met wat minder afdruk dan ze kan. Maar ik kreeg te horen dat het totale beeld mooi was.”

Dubbeltellers

“Er zit drie keer piaffe in de proef die dubbel telt en dan gaat het hard”,  vervolgt Hanzon. Verder had het duo een foutje in de dubbel tellende eners. “De eerste wissel ging mis en sprong ze achter niet door. Het is helemaal geen ramp maar het kan allemaal iets beter. Dat gaan we volgende keer weer laten zien”, lacht de ambitieuze ruiter. Hanzon kon zich goed vinden in de score. “De juryleden zaten mooi op één lijn en m’n gevoel kwam overeen met de punten.”

De Intermédiaire II-proef van Kyra Klinkers en haar eigengefokte Whoopydoo (v. Lord Sinclair) was goed voor een score van 67,96%. In het gecombineerde klassement betekende dit de tweede plek. Judith Debougnoux volgde op de derde plaats. Haar Grand Prix-proef met de merrie Athina (v. Tuschinski) leverde 67,70% op.

Zoutendijk en Van Peperstraten

Bij de jeugd waren Lisanne Zoutendijk en Daphne van Peperstraten vooral concurrent van zichzelf. Young rider Zoutendijk won met Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) met een score van 70,18% en met haar Kostendrukkers Watteau (v. Jazz) volgde ze met 70,04% op de tweede plaats.
Bij de junioren bezette Van Peperstraten de eerste twee plaatsen. Met Greenpoint’s Cupido (v. Johnson) – die eerder zeer succesvol was onder Arthur van Rooij – won de amazone met 70,68%. Met de zevenjarige merrie Evita de la Vigne (v. Future) eindigde ze met 68,51% als tweede.

Klinkers op dreef

Naast de tweede plaats in de Zware Tour, deed Kyra Klinkers ook in de Lichte Tour goede zaken. Met haar WK-paard Equirelle W (v. Florett As) won ze de Prix St. Georges met 69,15%. In de Intermédiaire I reed Klinkers Zitara (v. Rubin Royal) met 64,47% naar de derde plek. De Inter I werd met 67,83% gewonnen door Elise Kettner en Romando (v. Romanov).

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.