Ga naar hoofdinhoud

Thessa Gilbers vijfde in individuele strijd op EK pony’s

Update
Dressuurteam EK pony's met bondscoach Monique Peutz. Foto: Rijk Jan Pleijter

Zojuist werd Thessa Gilbers met haar Baumann's Despino vijfde in de tweede deel van de individuele strijd. De winst ging naar Moritz Treffinger voor Duitsland.

Thessa Gilbers behaalde een score van 73,838% en reed hiermee het beste Nederlandse resultaat, een vijfde plaats. Op plaats zeven zien we Micky Schelstraete en Elin’s Noncisdador met 73,622%. De andere Nederlandse deelnemers Kiki Romney en Fleur Prinsen belandden op de tiende en veertiende plek met 72,054% en 70,946%.

Top drie

De winst ging naar de Duitser Moritz Treffinger en Top Queen H met een percentage van 77,189. Achter Treffinger vinden we nog een Duitse. Jana Lang met NK Cyrill reed Lang 75,459% en greep daarmee het zilver. Op plaats drie staat de Deense Alexander Yde Helgstrand, zoon van. Met Adriano B reed Helgstrand een score van 75,432%.

Trots

“Voorafgaand aan het kampioenschap zei ik al dat ik eigenlijk vijf amazones mee wilde nemen, zo dicht zat Thessa Gilbers tegen de selectie aan. Door een uitvaller mocht zij toch mee en ze rijdt hier persoonlijk record na persoonlijk record”, meldt een trotse Monique Peutz over de amazone uit Varsseveld.

Grote klasse

De bondscoach vervolgt: “Thessa ging bij het losrijden al heel goed en voordat ze de ring in moest ging er een knop in en zette ze alles op alles. Het resultaat was een prachtig gedurfde proef waar we allemaal van opkeken. Ze scoort op het drafwerk, dat is met veel schwung en ook de keertwendingen en de uitgestrekte stap zijn van grote klasse.”

Wisselende beoordeling

Micky Schelstraete had te maken met een wat wisselende jurybeoordeling. “Micky had haar pony er scherp aanstaan en was goed aan het rijden. Het was jammer dat Elin’s Noncisdador schrok op de diagonaal waar ze eigenlijk middengalop moest rijden. Dat heeft veel punten gekost.”

Romney

De Kiki Romney en haar Reedborder Amazing (v.Bodo) kwamen tot 72,05%. “Een proef met een scherp drafgedeelte, al had Reedborder Amazing er in het galopgedeelte net wat beter kunnen aanstaan. We weten dat er winst te behalen valt, daar gaan we morgen zeker voor.”

Geen kür voor Prinsen

Fleur Prinsen eindigde als veertiende, en omdat zij de vierde Nederlandse combinatie is, zit er geen kür in voor de amazone uit Achterveld. “Het is jammer dat ze geen kür mag rijden, desondanks heeft ze goed gepresteerd hier op dit kampioenschap. Met haar veertiende plek zat ze zelfs nog in de prijzen”, besluit Peutz.

Bron: KNHS/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Thessa Gilbers vijfde in individuele strijd op EK pony’s

  • Tineke

    Haha! Zo ga je als reserve mee en zo ben je individueel best presterende combinatie. Daarom dus meer naar internationale scores kijken bij observeren ipv nationaal!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook