Ga naar hoofdinhoud

Top FEI dressuur- en eventingrankings ongewijzigd

Isabell Werth met WeihegoldFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De FEI ranking dressuur wordt deze maand opnieuw beheerst door de Duitsers. Isabell Werth blijft met haar topmerrie Weihegold lijstaanvoerder. Ook op de eerste plaats van de ranking voor de eventingruiters staat een Duitser, de bijna onverslaanbare Michael Jung is al geruime tijd de nummer één van der wereld.

Isabell Werth voert al een paar maanden de FEI ranking dressuur aan met de Don Schufro-merrie Weihegold. Door de winst in de wereldbekerfinale heeft Werth haar positie verstevigd. De succesvolle Duitse staat met Emilio (v. Ehrenpreis) ook nog zevende in het klassement en dertiende met Don Johnson FRH (v. Don Frederico). De top zeven is ongewijzigd gebleven. Kristina Bröring-Sprehe staat met Desperados (v. De Niro) op de tweede plaats, gevolgd door Dorothee Schneider met Showtime (v. Sandro Hit).

Minderhoud op twaalf

Hans Peter Minderhoud is met de twaalfde plaats met Glock’s Flirt (v. Florestan I) de hoogst geplaatste Nederlander. Diederik van Silfhout is met de onlangs verkochte Arlando (v. Paddox) op de veertiende plaats blijven staan. Edward Gal en Glock’s Voice (v. (De Niro) stegen twee plaatsen naar plek vijftien.

Jung blijft onbetwiste leider

Ook Michael Jung voert al geruime tijd de eventing ranglijst aan. Hij staat meer dan 100 punten voor op de Amerikaan Phillip Dutton. De Olympisch kampioen pakte weer een hoop punten mee door de winst met fischerRocana FST (v. Ituango xx) in de 4* van Kentucky, de eerste van de drie Grand Slam-wedstrijden.

Alice Naber blijft in top 100

Phillip Dutton en Christopher Burton behouden hun tweede en derde plaats. Door de tweede plaats van Maxime Livio met Qalao des Mers (v. Iolisco de Quinhon) in Kentucky steeg de Fransman naar de vijfde plaats. Alice Naber-Lozeman is de hoogst geplaatste Nederlander op plaats 87. Elaine Pen vinden we terug op plaats 103 en Tim Lips op plaats 112.

FEI ranking dressuur.
FEI ranking eventing.

Bron FEI/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook