Ga naar hoofdinhoud

Topscores voor Dominique Filion en Lynne Maas

In de Prix St. Georges-selectie in het Zeeuwse Nieuw en Sint Joosland werd afgelopen zondag op zeer hoog niveau gestreden. In de tweede groep waren maar liefst vier combinaties die boven de 70% scoorden. Dominique Filion voerde deze groep aan met Macrider Wenicienta. Met de Rosario-dochter noteerde ze ruim 75% en verdiende daarmee tevens een startbewijs voor Jumping Amsterdam. Lynne Maas was de beste in de eerste groep. Met Salo (v. Ferro) behaalde ze ruim 74%.

Dominique Filion blikt tevreden terug. “Ik wilde heel goed rijden en dat is gelukt. Ze is misschien nog wat groener, maar qua kwaliteit doet ze zeker niet onder voor de andere paarden die meededen.” Kirsten Beckers eindigde met de KWPN-hengst Broere Valdez (v. Houston) op de tweede plaats met 74,74% na een nette en constante proef. Lynne Maas werd derde met de Krack C-nakomeling Zamora met 73,36%. Voor Zamora was dit de laatste keer in de Prix St. Georges, want ze gaan nu Intermédiaire II starten.

In de eerste groep was de overwinning voor Lynne Maas met haar zwarte parel Salo. Door een blessure was de Ferro-zoon achttien maanden uit de roulatie. In Nieuw en Sint Joosland kwam de combinatie voor de tweede keer weer aan de start en won met 74,67%. “Ik ben heel voorzichtig met hem en rijd hem zeker nog niet voluit, legt Maas uit. “Hij deed super zijn best en de proef was foutloos, maar hij kan veel meer.” Zweistra werd hier tweede met Hexagon’s Zodinde (v. Labo) met een score van 69,47%. Charles van Belle eindigde als derde met de Negro-zoon Willem Alexander, nipt achter Zweistra. Ook plaats vier was weer voor Zweistra, dit keer met Hexagon’s Whatever (v. Truppa) met 69,01%.

Lees vandaag meer in De Paardenkrant.

 

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook