Ga naar hoofdinhoud

Tørveslettens Sylvester zit Springbank II op de hielen

Springbank II VH (v. Skovens Rafael) - Foto: Ridehesten
Nog geen week na het winnen van de Breeders Trophy mocht Springbank II (Skovens Rafael x De Niro) wederom de eerste prijs in ontvangst. Met Severo Jurado Lopez in het zadel won de hengst met 94,20% de kwalificatieproef voor de finale van het Deens kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. Maar de overwinning kreeg hij niet cadeau: Tørveslettens Sylvester (Sezuan x Stedinger) zette zichzelf met 93,80% in één keer op de kaart. Jovian (Apache x Tango) maakte onder Andreas Helgstrand de top drie compleet.

De schimmelhengst, in eigendom van Stoeterij Tørveslettens en Helgstrand Dressage, bleef het afgelopen jaar iets op de achtergrond in vergelijking met Springbank II, maar liet in de kwalificatie voor de finale een indrukwekkende proef zien. Onder Eric Guardia Martinez draafde en galoppeerde de hengst naar een 9,4 en kreeg een 9,5 voor de aanleg, maar het hoogste cijfer (9,8) kreeg hij voor zijn rijdbaarheid.

Tien voor de galop

De imponerende Springbank II, die op de Breeders Trophy nog twee tienen kreeg van testamazone Charlotte Dujardin (“Een tien is niet genoeg, ik wil hem honderd punten geven”), stond nu weer zijn mannetje. De draf (9,5) en aanleg als dressuurpaard (9,6) werden goed gewaardeerd, maar het ultieme cijfer werd gegeven voor de galoppade.

Jovian onder Helgstrand

Het hoogste cijfer voor de draf in deze rubriek voor vierjarigen werd behaald door Jovian. De KWPN-hengst die in de Pavo Cup-finale nog werd voorgesteld door Eva Möller, werd nu gereden door Andreas Helgstrand himself. De donkerbruine hengst kreeg een rijtje aan negens (met onder andere een 9,8 voor de draf), maar het was waarschijnlijk de stap (8,3) die hem de overwinning kostte en hem terugbracht naar ‘slechts’ 93,40%.

Uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook