Ga naar hoofdinhoud

Total U.S. overtuigende winnaar Subli Competitie vierjarigen

Dinja van Liere en Total U.S. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
De KWPN-goedgekeurde hengst Total U.S. heeft vanavond op Jumping Amsterdam de finale van de Subli Competitie voor vierjarige dressuurpaarden gewonnen. De top drie was verder gelijk aan die van de halve finale, die begin december werd verreden in Lunteren. Habibi DVB (v. Don Schufro) liep met Mara de Vries in het zadel naar de tweede plaats, Hartsuijker (v. Johnson) mocht zich met gelegenheidsruiter Laurens van Lieren als derde opstellen.

De Totilas-zoon Total U.S. en zijn amazone Dinja van Liere overtuigden het driekoppige jurypanel en kregen een 85,20% toegekend. De galoptour van de zwarte hengst leverde het hoogste cijfer op, een 9,5. De draf was goed voor een negen en voor de stap en geschiktheid als dressuurpaarden stonden 8,5-en op het protocol. Het mist hoge cijfer, een 7,5, werd genoteerd voor de rijvaardigheid, harmonie en het effect van de hulpen.

Top drie

De Vries en Habibi DVB kregen twee negens toegekend, twee keer een 8,5 en vier achten. Een 6,5 voor de stap drukte de score wat naar beneden, de drie basisgangen hebben namelijk een coëfficiënt van vier. Het eindpercentage bedroeg 81,80%.

Hartsuijker wordt normaliter uitgebracht voor Van Liere, maar voor de finale nam Van Lieren plaats in het zadel van de Johnson-zoon. Hij kreeg een hele reeks achten op zijn protocol, wat het eindelijk op 79,80% bracht.

Hero’s

Zijn halfbroer Hero, eveneens een zoon van Johnson, eindigde op plaats vier met Joyce Lenaerts. Plaats vijf ging naar naamgenoot Hero ACB (v. Zhivago) en Astrid Reinders.

Bekijk hier de winnende rit van Total U.S.:

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook