Ga naar hoofdinhoud

Totilas niet naar Wereldruiterspelen

Matthias Alexander Rath met Totilas. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist werd bekend dat Totilas niet naar de Wereldruiterspelen zal afreizen. De gezondheid van de zwarte hengst heeft roet in het eten gegooid. "Voor mij was dit jaar en in het bijzonder de comeback van Totilas geweldig en ik keek enorm uit naar de Wereldruiterspelen. Totilas was in topvorm. Dat we nu op zo'n korte termijn moeten annuleren valt me ongelofelijk zwaar", aldus een ernstig teleurgestelde Matthias Alexander Rath. 

Het Duitse team was op trainingskamp in Perl-Borg bij Stoeterij Peterhof en Totilas was in goede vorm. Maar kort voor vertrek naar Frankrijk werd er door het medische team besloten dat Totilas niet zal afreizen naar Normandie vanwege het opspelen van een oude beenblessure. Hij heeft een oude schiefel aangetikt en gaf daarop een pijnlijke reactie. “Voor het team en mij komt het welzijn van het dier op de eerste plaats, dus hebben we samen besloten om niet deel te nemen aan de Wereldruiterspelen.”

D’Agostino en Fabienne Lutkemeier vullen de teamplek op. Rath heeft er alle vertrouwen in dat Lutkemeier en haar teamgenoten een mooie prestatie gaan neerzetten. “Helen, Kristina, Isabell en Fabienne, ik duim voor jullie! Meisjes, jullie kunnen het!”

Bron: FN / Matthias Alexander Rath

14 reacties op “Totilas niet naar Wereldruiterspelen

 • Arvin

  Breng dat paard weer naar Edward en je zult zien dat hij weer gaat schitteren! Zonder blessures

 • Dick de Jong

  @Arvin: Stierepoep!!

 • Renata

  Had gehoopt dat dit nu eens niet zo zou zijn. Maar het lijkt er bijna wel op alsof Mathias Rath last heeft van faalangst. Bij elk groot contcours zoals EK, Olympische Spelen en nu dus het WK heeft Totilas weer een blessure.

 • tineke

  En weer hebben we allemaal een mening klaar zonder dat we op de eerste rij zitten…..

 • Ko

  @Arvin wellicht ligt daar vanuit het verleden wel de oorzaak van al het blessure leed nu?

 • Nynke

  Hoe kan dat dier zich in vredesnaam “aantikken” met al die lappen, bandages en springschoenen om zijn benen? En zijn dijbeen met een hoef raken zoals Sjef Janssen zegt lijkt me al helemaal onmogelijk? Kijk eens waar dat zit? Evenzogoed vreselijk sneu voor dat joch dat hem rijdt.

 • Djodjo

  Zullen we nu dan maar eens een standbeeld voor Totilas oprichten en afscheid van hem nemen?

 • Tamara Smit

  Jeetje wat verschrikkelijk voor alle partijen. Ik had Totilas zo graag zien schitteren. Wat een paard ik hoop dat we nog vaak van hem mogen genieten wie er ook op rijdt. Dit gun je niemand en zeker niet iemand die al zoveel bagger over zich heen heeft gehad en op het punt stond om iedereen ongelijk te bewijzen. Ik wens het hele team sterkte en Totilas beterschap

 • CAMMETJE

  Ik snap de teleurstellig van Matthias,maar ik vind het vooral sneu voor Totilas.
  Als je de documantaire heb gezien is het enige wat Totilas wil laten zien waar hij goed in is en dat is op hoog niveau knallen, laten zien dat hij de beste is.
  Ook heb ik gezien dat ze daar wel degelijk van hem houden en hem zo veel mogelijk in de watten leggen en de medische zorg geven die hij nodig heeft.
  Maar begrijp me niet verkeerd, ook ik vind dat hij bij Edward hoort en hoop dat hij weer terug komt, maar ik geef hem weinig kans, omdat Glock al verschillende keren heeft geprobeerd hem terug te kopen en ook voor hun maakt het niet uit tegen welke prijs, omdat Glock ook aardig vermogend is. Maar ja, hoelang blijft men astronomische bedragen bieden als Totilas telkens blessurres heeft en ook Totilas blijft niet eeuwig jong!
  Tijd zal het leren!

 • van hulst

  Heel veel medelijden met Totilas.

 • Susanne Van Balen- Ortega

  Dear Matthias Alexander Rath,
  As you may be able to understand, as a Dutch citizen (even though living in the USA at this time), I always had a preference of seeing Edward Gal on that horse. However as a fellow rider, I now do feel sad for you not being able to compete the top horse in the world you were looking forward to competing. After all this time and anticipation. Please realize I now hold you in much higher regard, for not taking the horse and safe keeping his health. Maybe everyone involved can give him a super farewell from competition and retire him from competition. Surely he can still breed and ride at home. But it would be an enormous gesture to the horse everyone loves. And it will make all of you gain the respect of the entire world. I have a eeling somewhere the universe will bless you with another superstar in the future. Take care my friend.

 • Claire Frankort

  Zo jammer voor alle betrokken partijen. Hopelijk zien de paardensport liefhebbers dit juweel nog eens in actie! Een drama voor Mathias Rath en zijn trainer. Beiden hebben alles uit de kast gehaald om ruiter en paard bij elkaar te brengen met eindelijk goed resultaat. Paarden zijn helaas best wel blessure gevoelig. Dit gun je niemand. Gelukkig ben ik er zeker van dat Totilas in beste medische handen is en met deze blessure had Edward
  Gall ook niet kunnen rijden. Gelukkig heeft hij succes met zijn eigen paarden en wie weet mogen we ooit nog eens genieten van
  Gall en een Totilas II.

 • paul buijs

  Totilas terug naar Edward Gal, toen had hij niet continu blessures. Aan wie ligt het dan. Dan presteert het paard weer met de goede ruiter.

 • Mireille

  Wat ontzettend jammer dat Totilas niet mee kan doen!
  Maar ook goed dat ze zo zuinig op hem zijn en deze beslissing nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook