Ga naar hoofdinhoud

Tromph met veel power naar Lichte Tour-winst

Foto De Paardenkrant

Harriëtte van der Heijden en Kyra Klinkers voerden afgelopen zaterdag in De Mortel de boventoon in de Lichte Tourrubrieken. Van der Heijden won met Tromph (v. Orm) de Intermédiaire I en Kyra Klinkers won met haar Jazz-zoon Toronto de Prix St. Georges. Klinkers beleefde sowieso een succesvolle dag, want naast de overwinning in de Prix St. Georges werd ze ook nog derde in de Intermédiaire I en won ze twee rubrieken bij de young riders.

Zelf had Kyra Klinkers na de Prix St. Georges het gevoel dat ze wel eens een betere proef reed: “Toronto ging wel foutloos, maar normaal heeft hij net wat extra’s. Dat miste nu een beetje. Ik denk dat het door de warmte kwam, normaal loopt hij meer uit zichzelf. Ik moest er dit keer net wat meer aan rijden, vooral in draf. Desondanks was ik wel tevreden. We reden voor het eerst de Intermédiaire I en op wat kleine foutjes na ging het goed.”
Fieke Houwen werd in de Prix St. Georges tweede met de Lord Loxley-nakomeling Miss Loxley.

In de Intermédiare I reed Harriëtte van der Heijden met Tromph de hoogste score bij elkaar. Jenny Schreven werd tweede met Wings H (v. Métall). Jurylid Karin Retera vertelt: “De beste twee ontliepen elkaar niet veel. Harriëtte liet een beeld zien met veel power. Haar paard heeft een heel aansprekende voorhand, maar het totaalbeeld is soms iets gehaast en mag wat mooier afgewerkt worden. Het beeld bij Jenny was gedurende de hele proef heel vriendelijk en constant. Alleen in de series en pirouettes had Jenny soms wat moeite om haar paard op het achterbeen te houden.”

Door het rijden van een correcte proef kwam Saskia Timmermans met Beekdal’s Zilverster (v. Rubels) als winnares naar boven in het ZZ-Zwaar. In de tweede proef won Fleur Kessels met Aragorn’s Figo (v. French Kiss).

In De Mortel kwamen kleine groepjes junioren en young riders aan start en zodoende koos de organisatie ervoor om zowel de landenproef als de individuele proef in handicap te laten verrijden. Overtuigende winnares was beide keren Kyra Klinkers met de door haar vader gefokte Whoopydoo (v. Lord Sinclair).

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook