Ga naar hoofdinhoud

Uzzo verkocht, maar blijft in Nederland

Uzzo, hier nog met Patrick van der Meer Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Patrick van der Meer heeft zijn gouden teampaard Uzzo verkocht. De 14-jarige Lancet-zoon die in Aken een gouden Europese teammedaille won en op de Olympische Spelen van Londen onderdeel uitmaakte van de bronzen equipe blijft in Nederland. Door bemiddeling van Carolyn Kooijman van de President Dressage Stables komt Uzzo onder het zadel van een nog onbekende jonge Nederlandse amazone.

“Er was de laatste tijd vanuit het buitenland heel veel belangstelling voor Uzzo”, vertelt Patrick van der Meer. “Het is zuur dat hij nu gaat, terwijl er kansen liggen om volgend jaar naar Rio te gaan. Maar aan de andere kant ben ik blij dat Uzzo nu heel goed terecht komt.”

De nieuwe eigenaar wil nu nog niet bekend worden. De nieuwe amazone is een Nederlands meisje in de young rider-leeftijd met de ambitie om U25 te gaan rijden. “Uzzo blijft voorlopig nog bij mij op stal, ik ga dit meisje begeleiden. Ik vind het voor Uzzo heel fijn dat hij goed terecht komt.”

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Uzzo verkocht, maar blijft in Nederland

  • Martina

    Zo jammer voor Patrick. Hij kon er nog zoveel mee , zeker naar Rio. Wens de nieuwe berijdster succes toe en hoop dat het geen 2e Totilas affaire wordt .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook