Ga naar hoofdinhoud

Valentijn van Weering: ‘Seriespook blijft me achtervolgen’

Valentijn van Weering met First Class. Foto: Naomi Jansen

In de Intermédiaire II van de Subtopwedstrijd in Velsen-Zuid hield Valentijn van Weering de winst in eigen huis. Op zijn vierde start in deze klasse reed hij VarioHippiQue's First Class (v. Florencio) naar 64,74%. "Het gaat elke keer een klein stukje beter en we gaan iedere start een procent omhoog", vertelt Van Weering die vorig jaar rond deze tijd nog ZZ-Licht reed met zijn Oldenburger hengst. 

“Bij het losrijden was First Class gelijk ontspannen. Dat gaf veel vertrouwen en ik voelde niet meer dat ik ziek was”, vertelt Valentijn van Weering die geveld was door griep en een flinke dosis pijnstillers had ingenomen.

Achten voor piaffe

In de proef toonde het duo een foutloos drafgedeelte en werd beloond met achten voor de piaffe, een oefening die eerder nog wel eens problemen opleverde. “Ik hoefde alleen maar aan piaffe te denken en First Class zat gelijk in het ritme. De overgangen gingen ook weer beter en dat gaf vertrouwen voor de volgende onderdelen”, vervolgt Van Weering enthousiast. “Hoe minder ik zelf doe, hoe beter het gaat. Daarnaast ging de serie om de twee vandaag voor de eerste keer goed in de Inter II.”

Overstap

De serie om de pas is de reden dat Van Weering de overstap naar de Grand Prix nog niet gaat maken. “Die gingen vandaag wel al beter maar ik moet de eners nog beter leren aangeven”, legt de ruiter uit die samen met zijn instructrice Lotje Schoots werkt aan het sneller maken van zijn eigen rechterbeen. “Westwind is een automaat in de eners, ongeacht wat ik doe”, lacht Van Weering. “Maar First Class is nog niet zo bevestigd en ik haal hem nog teveel uit zijn ritme.”

Seriespook

“Vroeger had ik al last van een seriespook en dat blijft me achtervolgen. Maar ooit ga ik het leren”, besluit de ambitieuze ruiter die met zijn ervaren Grand Prix-paard Westwind (v. Jazz) tot nu toe in de proeven één keer een foutloze serie eners wist te rijden.

GP voor Van Brenk

Larisa Korringa behaalde haar startbewijs voor de Grand Prix. De reed haar Floriant (v. Florestan I) naar de tweede plaats met 62,30%. Wijnanda van Brenk en Urbanes (v. Gribaldi) schreven net als twee weken geleden in Barsingerhorn de Grand Prix op naam. De score kwam vandaag uit op 67,65% en hiermee werd het duo op de hielen gezeten door Dindi van den Brink. Zij kwam met Van Gogh-zoon Coolwater Rulana uit op een score van 67,55%.

Lees ook:
Volle mep voor Daniëlle Heijkoop en Daula
Danielle van Mierlo verslaat haar trainer Patrick van der Meer

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook