Ga naar hoofdinhoud

Vierde plaats voor Jeanine Nieuwenhuis en TC Athene in U-25 Rotterdam

Anna-Louisa Fuchs & Rodrigos. Foto: Bettine van Harselaar
De zege in de U25-dressuurrubriek ging vanavond op het CHIO Rotterdam naar Anna-Louisa Fuchs met Rodrigos E.H.. Het Duitse duo kreeg als enige een score boven de zeventig procent. Jeanine Nieuwenhuis was met TC Athene goed voor het beste thuisresultaat, Het paar kreeg 68.837% en eindigde op de vierde plaats.

De U25-rubriek op het CHIO Rotterdam begon vanwege het slechte weer en blikseminslag vlak naast het Interchem-stadion bijna twee uur later dan gepland. Oorspronkelijk zou de rubriek om 17 uur beginnen, maar kort daarvoor werden alle paarden terug geroepen naar de stallen. Uiteindelijk mochten de combinaties vanaf 18.45 uur aan de bak.

Zeventig procent

Fuchs werd niet unaniem op de eerste plaats gezet met de vijftienjarige ruin van Royal Diamond, maar haar score van 70.093% was genoeg om de concurrentie voor te blijven. De hoogste score kreeg het duo van de jury bij M, 72.093% en de laagste score van de jury bij H, 67.441%.

Juan Matute Guimon volgde met Don Diego Ymas op de tweede plaats. De Spaanse ruiter, die eerder deze maand overtuigend de Spaanse nationale U25-kampioenschappen won met de veertienjarige Don Frederico-zoon, kreeg in totaal 69.488% voor zijn proef. Guimon werd op de voet gevolgd door zijn landgenote Alexandra Barbancon Mestre met de KWPN’er Bolero. De Johnson-zoon liep naar een score van 69.465% onder zijn Spaanse amazone.

Nieuwenhuis

Ook voor Nieuwenhuis en de United-hengst was het jury-oordeel niet unaniem. De jury bij B plaatste het koppel op de eerste plaats en de jury bij E zag hen juist op de vijfde plek. De uiteindelijke score van 68.837% leverde de vierde plaats op.

De top 5 werd verder compleet gemaakt door de Oostenrijkse Diana Porsche met Di Sandro OLD. De De Niro-zoon kwam uit op een resultaat van 68.162%.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.