Ga naar hoofdinhoud

Volle mep voor Daniëlle Heijkoop en Daula

Daniëlle Heijkoop met Daula II

Op de eerste Subtopselectie in Velsen-Zuid reed Daniëlle Heijkoop met Daula II (v. Gribaldi) vandaag naar scores van 69,36% en en 70,36 in het ZZ-Zwaar. Daarmee won het duo beide proeven en pakte ook de volle mep aan selectiepunten in het traject richting het NK.

Daniëlle Heijkoop heeft de Gribaldi-dochter sinds eind vorig jaar onder het zadel, startte haar drie keer in het ZZ-Licht en nu voor de derde keer in het ZZ-Zwaar.”Vandaag reden we voor het eerst beide proeven buiten. Dat was wel even wennen en ik merkte dat ze wat sneller afgeleid was. Ondanks haar negen jaar heeft Daula nog maar weinig wedstrijdervaring en wat dat betreft ben ik super trots op haar”, reageert Heijkoop.

Goede stukken en foutjes

De combinatie werd beloond met hogere cijfers voor het drafgedeelte, waaronder een 9 voor het schouderbinnenwaarts over de AC-lijn, en achten voor het uitstrekken en de appuyementen. Voor de contragalop en pirouettes werden ook achten genoteerd. “We hadden hele goede stukken maar ook wat foutjes. Dus wat dat betreft ben ik nog niet super blij”, vertelt de amazone lachend. “Maar ze laat zulke goede dingen zien en is een enorm talentvol paard.”

Dromenland

“Daula kan mega draven en heeft een mooie voorbeen techniek. Ze kan ook goed stappen en heeft de juiste instelling”, looft Heijkoop de vosmerrie. “In het galopgedeelte had ze wat spanning waardoor dat net iets moeilijker was. Na het uitstrekken wilde ik terugrijden en de wissel maken maar Daula was ergens in dromenland waardoor dat onderdeel een 3 opleverde. Maar gelukkig kon ik daarna de serie weer goed doorrijden.”

Selectietraject

Heijkoop stond met Daula een tijd op de reservelijst en kreeg een paar dagen geleden te horen dat er een startplek was. “De tweede selectie kan ik niet rijden omdat ik dan in Compiègne ben. Dus ik gokte op de eerste en de laatste selectiewedstrijden”, besluit Heijkoop die later vandaag met Baldi – eveneens een nazaat van Gribaldi – in de Prix St. Georges rijdt.

Van Liere en De Vries

De rest van de top drie zag er in beide proeven hetzelfde uit. Dinja van Liere werd twee keer tweede. Zij reed de KWNP-hengst For Gribaldi, die een volle broer is van Daula II, For Gribaldi, en scoorde 68,93% en 69,71%. Mara de Vries en Dornenstern (v. Danone) eindigden met 68,79% en 69,36% twee keer als derde.

Lees ook:
Danielle van Mierlo verslaat haar trainer Patrick van der Meer
Valentijn van Weering: ‘Seriespook blijft me achtervolgen’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook