Ga naar hoofdinhoud

Von Bredow-Werndl heeft rits aan opvolgers voor Unee BB

Jessica von Bredow-Werndl met Dalera BB Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jessica von Bredow-Werndl heeft sinds afgelopen weekend drie paarden voor het hoogste niveau. En nummer vier is hard op weg. De Duitse amazone heeft nu naast Unee BB, waarmee ze naar de WB-finale in Parijs gaat en Zaire-E, ook TSF Dalera BB waar ze op kan rekenen. De tienjarige merrie won afgelopen weekend bij haar internationale debuut zowel de Grand Prix als de Special. 

Von Bredow kreeg afgelopen weekend op het CDI3* in Erbreichsdorf 75,065% in de Grand Prix en 76,213% voor haar Special met Dalera. Het duo won beide proeven bij dit internationale debuut met telkens ruim drie procent verschil met de concurrentie.

Louisdor-Preis

De Zuid-Duitse amazone bracht de Easy Game-dochter twee jaar geleden twee keer internationaal in de Lichte Tour aan de start en werd toen tweede en eerste in Lamprechtshausen. Afgelopen jaar kwam het duo onder andere nationaal uit in de Louisdor-Preis competitie en won daarvan in december de finale.

Nog een troef achter de hand

Naast de drie Grand Prix-paarden heeft Von Bredow met haar voormalige WK-paard Ferdinand BB, nog een troef achter de hand. Ze won zowel de Inter A als de Intermediaire II in Erbreichssdorf met de Florencio I-zoon. Net als voor Dalera was het voor Ferdinand ook de eerste keer internationaal in zijn klasse.

 

Parijs

Alhoewel Von Bredow dus keuze heeft in paarden voor het hoogste niveau rekent ze voor de WB-finale in Parijs in ieder geval nog op haar zeventienjarige topper Unee. De amazone had zich met zowel Zaire E als met de zwarte hengst van Gribaldi gekwalificeerd voor de finale, maar liet onlangs weten dat ze Unee mee gaat nemen naar Parijs.

Twee keer brons

Von Bredow heeft al twee keer brons gewonnen met Unee, een keer in Gothenburg en een keer in Las Vegas. Voor de finale in Omaha had de Duitse zich vorig jaar ook geplaatst, maar door koliek van de KWPN’er ging de reis naar Amerika toen niet door.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook