'Dit was mijn beste proef ooit!' - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

‘Dit was mijn beste proef ooit!’

Exclusief
Hans Peter Minderhoud en Glock's Flirt. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met een persoonlijk record zette Hans Peter Minderhoud zich vandaag op de kaart voor de Wereldbekerfinale, die eind deze maand in Amerika plaatsvindt. De titelverdediger leek het afgelopen winterseizoen op voorhand kansloos tegen de oppermachtige Isabell Werth, maar vandaag leverde het bewijs dat niets onmogelijk is.

Weihegold is nog wel weer wat anders dan Emilio“, sust Hans Peter het Nederlandse chauvinisme als hij de laatste kwalificatiewedstrijd van de Reem Acra Wereldbeker verrassend heeft gewonnen. Daar moest met een gloednieuwe Kür een nieuw persoonlijk record (84,89%) aan te pas komen.

Even zenuwachtig

“Ik heb nog nooit zo’n goede proef gereden”, zegt een geëmotioneerd blije Hans Peter Minderhoud. “Glock’s Flirt was zó bij me vandaag, dat ik halverwege even zenuwachtig werd. Ik dacht: als er nu iets mis gaat is het mijn fout, zo ongelooflijk was hij op mij gericht. Zo’n paard, die zó z’n best wil doen, gun je eigenlijk iedereen.”

Niet verwacht

Hoe is het mogelijk dat een ervaren en gearriveerd toppaard ook op het hoogste niveau nog weer progressie kan doormaken? Hans Peter weet het antwoord ook niet precies, zoals Flirt hem gaandeweg hun beider carrière steeds heeft verbaasd. “Toen hij bij me kwam dacht ik echt niet dat we samen nog eens dit niveau zouden behalen, dat heb ik echt niet verwacht. Maar Flirt bleef gezond en we hebben fijn met elkaar door gewerkt. Dit paard heeft zo’n geweldig karakter, dat is echt zeldzaam.”

Piaffe

“Die piaffe was natuurlijk wel een dingetje”, zegt Hans Peter over het onderdeel dat lange tijd spanning en een heen-en-weer zwaaiende beweging opleverde. “Thuis kreeg ik dat op een gegeven moment wel goed, maar op concours is altijd nog weer iets anders.”

Ook deze, voor Flirt moeilijke oefening, is inmiddels onder controle. In de nieuwe Kür, met een hoge moeilijkheidsgraad, voert Flirt hem zelfs uit in een gedeeltelijke pirouette.

Spanning teruggekeerd

Over zijn kansen als titelverdediger wil Hans Peter Minderhoud weinig zeggen. Maar feit is wel dat vandaag de spanning in het Wereldbekerseizoen is teruggekeerd. En vast staat dat Isabell Werth eind deze maand in Omaha, Nebraska, met Weihegold weinig steken kan laten vallen.

Bron: Paardenkrant-Horses,nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook