Ga naar hoofdinhoud

Winnend debuut voor Steffen Peters en Suppenkasper

Suppenkasper hier onder Helen Langehanenberg Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Steffen Peters en Helen Langehanenbergs Suppenkasper hebben gisteravond op een nationale dressuurwedstrijd in Del Mar hun Grand Prix-debuut winnend afgesloten. Het duo kreeg 75.700% van de jury en dat was ruim een procent meer dan Charlotte Jorst, die tweede werd met Kastel's Nintendo.

Suppenkasper zag het eerste levenslicht in Nederland bij F. van de Poel. Onder Helen Langehanenberg werd de Spielberg-nazaat gezien als een veelbelovend paard. Langehanenberg nam in 2016 de teugels van de ruin over van Sarah Lukas en startte hem in de Lichte Tour.

Internationaal

In Compiègne verscheen Langehanenberg afgelopen mei voor de eerste keer internationaal in de hoogste klasse in de ring met Suppenkasper. Hier boekte de combinatie een zege in zowel de Grand Prix als de Grand Prix Spécial. Twee maanden later werd er in Cappeln nog een zege in de Grand Prix en een zege in de kür op muziek aan het palmares toegevoegd. Kort daarna werd bekend gemaakt dat Langehanenberg de negenjarige KWPN-ruin verkocht had en dat Peters voortaan in het zadel zou plaatsnemen.

Rosamunde

Peters kwam op de ‘Spooktacular Halloween’-show ook weer voor het eerst aan de start met Rosamunde na haar zomer-break’ en eindigde met een score van 72.600% op de derde plaats. Jorst, die met Nintendo uitkwam op 74.500%, had op deze show ook haar debuut gepland met Severo Jurado Lopez’ Lorenzo. Dat debuut kwam er niet omdat de elfjarige Lord Loxley-zoon  een zwelling op zijn rug had, die vermoedelijk door een spinnenbeet was veroorzaakt.

Legolas

Dawn White-O’Connor was met Legolas ook van de partij op deze nationale wedstrijd en eindigde met 71.500% op de vierde plaats. Voor White en de voormalige topper van haar werkgever Steffen Peters, was dit het eerste optreden op Amerikaanse bodem nadat ze in de zomer in Europa hebben gestart.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook