Ga naar hoofdinhoud

Winnend rentree voor Felice Blaauw en Take It Easy

Juniorenamazone Felice Blaauw maakte vandaag na een lange periode van afwezigheid haar rentree tussen de witte hekjes met de Florestan I-zoon Take It Easy. Op de Subtopwedstrijd in Liempde won ze de landenproef voor junioren met 67,91%, waarmee ze bijna twee procent voorsprong nam op Ismay van der Steen en Calido B (v. Reflection).

Enige tijd geleden kreeg Take It Easy te kampen met een opspelende oude blessure en moest Felice Blaauw hem noodgedwongen rust geven. “Hij heeft een behoorlijke tijd in de wei gestaan en nadat hij helemaal hersteld was heb ik hem twee maanden geleden weer opgepakt. Take It Easy was best snel weer de oude en zit ook alweer mooi in de spieren”, vertelt de amazone enthousiast.

Goed drafgedeelte

Over haar proef van in Liempde is Blaauw erg enthousiast. “Het ging heel goed en ik was blij verrast. Vooral het drafgedeelte verbaasde me, normaal is dat best een uitdaging voor hem en heeft hij wat moeite met het vinden van de balans. In de galop mag ik zelf nog wat gedurfder rijden.”

Voorzichtig aan

De zeventienjarige amazone, die Take It Easy inmiddels twee jaar geleden onder het zadel kreeg, heeft zich ingeschreven voor de Kostendrukkers Cup. “Dat is een wedstrijd die ik graag mee rijd. Ik wil hem niet teveel belasten, dus het is goed plannen. We hebben nog een jaar om bij de junioren te rijden, zolang hij het nog goed doet wil ik daarna graag de overstap naar de young riders maken”, aldus Blaauw, die Carolyn Kooiman en Philip van Ommen dankbaar is voor haar kans met Take It Easy.

Klinkers wint Lichte Tour

Het hoogste percentage in de gecombineerde Prix St. Georges/Intermediaire I werd bij elkaar gereden door Kyra Klinkers en Equirelle W (v. Florett As). Ze kwam uit op 69,87%, net een fractie meer dan Mischa Koot behaalde met Don Quichot (v. United). Het witte lint ging naar Wendy van Diessen en Evanel’s Blackie W (v. Painted Black).

ZZ-Zwaar voor Aegten

In de ZZ-Zwaar bedroeg de winnende score 66,86%, welke ten dele viel aan Zinzi Aegten en haar Gribaldi-nazaat Black Diamond. Met exact twee procent verschil volgde Elles van Asseldonk met Tjello (v. Sit This One Out) op plaats twee. De top drie werd nu compleet gemaakt door Wenda Welten en Firefly (v. Wynton).

Lees ook: Madeleine Witte-Vrees en Charmeur naar bijna 70% in Intermediaire II-debuut

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook