Ga naar hoofdinhoud

Young Rider Spaak is senioren de baas

Foto: Lonneke Ruesink
Afgelopen vrijdag op de subtopwedstrijd in Houten was Mylene Spaak, die ook bij de Young Riders uitkomt, de senioren de baas in Prix St. Georges. Met haar Ziteldo ging ze met een score van 62,57% aan de leiding in de in handicap verreden rubriek.

Spaak komt sinds dit jaar ook uit bij de Junioren, daarvoor kende ze mooie successen bij de Junioren met Ziteldo. In Houten liet de amazone zien dat ze ook al goed aansluiting kan vinden bij de senioren. In de relatief kleine rubriek wist ze Justine Mudde en Filemon net achter zich te houden. Mudde reed 62,50% bijeen en werd daarmee tweede. Liza Frints mocht het witte lint op komen halen. Zij behaalde met Caramba (v. Jazz) 61,84%.

In de zeven deelnemers tellende ZZ-Zwaar rubriek was de winnares eenduidig. Marissa Kooiman won beide proeven met Zrinko K&L (v. Gribaldi), het voormalig Grand Prix-paard van haar werkgever Keoma Zondag, met twee vergelijkbare scores: 63,07% en 63%. Kooiman had nog slechts één winstpuntje nodig om te mogen promoveren naar de Lichte Tour. Met twee winstpunten erbij in Houten is dit zeker gelukt en de dag erna staat dan ook direct haar Lichte Tour-debuut gepland in Abcoude. Melissa Smit en Esmeralda Tol (Young Riders proef) werden beiden een keer tweede.

Uitslagen Houten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.