Ga naar hoofdinhoud

Zibrandtsen en Arlando tweede bij hun Grand Prix-debuut

Update II
Diederik van Silfhout met Four Seasons Foto Melanie Brevink-van Dijk

Op het CDI in Compiègne scoorden Anna Zibrandtsen en Arlando bij hun debuut maar liefst 71,68%. Diederik van Silfhout en Four Seasons moesten hen voor laten gaan, de voormalige ruiter van Arlando scoorde 70,56%. Adelinde Cornelissen kreeg met Zephyr een aantal storingen te verwerken en kwam uit op 66,68%. De overwinning kreeg een Nederlands tintje dankzij de in Haps gefokte Suppenkasper, die bij zijn internationale GP-debuut 72,52% scoorde. 

De door F. van de Poel uit Haps gefokte Suppenkasper (v. Spielberg) debuteerde ook in de internationale Grand Prix in Compiègne. Helen Langehanenberg reed de negenjarige bruine ruin naar 72,52%. Dit bleek voldoende voor de overwinning.

Prachtscore voor Zibrandtsen

Zibrandtsen, die haar eerste internationale senioren-Grand Prix ooit reed, scoorde 71,68% met Arlando. Ze reed een af en toe wat voorzichtige proef zonder grote fouten. Een mooi debuut voor de combinatie die nog maar een maand bestaat. De 23-jarige Zibrandtsen, die de laatste weken trainde bij de familie van Silfhout ter voorbereiding op dit debuut, reed tot nog toe alleen nog maar U-25 Grand Prix. In de 3* Grand Prix in Compiègne kreeg ze van de jury scores tussen de 70,0% (Annette Fransen Iacobaeus) en 73,6% (Anne Gribbons). Dit leverde de combinatie een nette tweede plaats op in het eindklassement.

70%-grens overschreden

Slechts vijf van de 36 combinaties wist de grens van 70% te overschrijden. Naast Langehanenberg, Zibrandtsen en Van Silfhout werd ook achter de naam van Henri Ruoste en Shelly Francis een score van boven de 70% genoteerd. Ruoste was met een score van 71,540% goed voor een derde plaats met de Dolany-nazaat Dixiland. Shelly Francis volgde op plaats vier met Doktor (v. Diamond Hit). Hun optreden werd gewaardeerd door de juryleden met 70,74%.

Four Seasons in landenteam?

Diederik van Silfhout maakte zijn internationale debuut met Four Seasons (v. Fürst Piccolo). Van Silfhout heeft laten weten graag met Four Seasons in aanmerking te komen voor een plaats in het landenteam voor het EK in Gotheburg. Hij rijdt niet alleen zelf, maar begeleidt ook Zibrandtsen in Compiègne.

Storingen voor Cornelissen

Adelinde Cornelissen was met de door haar ouders gefokte Zephyr  (v. Jazz) minder succesvol dan Van Silfhout en Zibrandtsen. Ze begon ijzersterk aan haar Grand Prix proef, met scores rond de 75% voor de uitgestrekte draf en drafappuyementen. Maar Zephyr schrok bij het achterwaarts gaan en kwam tot tweemaal toe omhoog. Dit koste haar veel punten. Hoewel ze later met name dankzij een paar uitstekende pirouettes wel weer de stijgende lijn kon pakken, ging het op de laatste lijn alsnog mis. De combinatie had een storing in de piaffe en zag de score dalen tot 66,68%. Hierdoor kwam Cornellissen niet verder dan een 21e plaats in het eindklassement.

Klik hier voor de uitslag.

Livestream


CDI 5* de Compiègne du 18 au 21 mai 2017 – Piste A door wanlive

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook