Ga naar hoofdinhoud

Gaudiano en Carlotta winnen Bossche derby voor derde jaar op rij

Update
Emanuele Gaudiano en Carlotta Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
En wederom was het Emanuele Gaudiano met Carlotta (v. Giaccomo) die er met de winst in de Indoor Derby vandoor ging. In de wandelgangen werd al getwijfeld of de Italiaan en zijn razendsnelle tienjarige merrie dit jaar wel te kloppen zouden zijn. En inderdaad reden ook in 2019 Gaudiano en Carlotta de tijden van de concurrentie aan flarden.

De altijd spectaculaire Derby van Den Bosch zorgde ook dit jaar voor veel mooie sport in Brabant. Een line-up met topruiters had zich opgesteld voor deze populaire rubriek van de Dutch Masters. Met snelle wendingen en het karakteristieke rondje buiten de bak ging iedereen er vol voor.

Hattrick

Gaudiano en Carlotta hadden de Derby al twee jaar op rij op hun naam gezet (in 2017 en 2018) en mochten als laatste aan de start verschijnen. Met fenomenale snelheid denderde de twee door het parcours en al halverwege was duidelijk dat dit een supersonische tijd zou worden. Gaudiano reed de – tot dan toe snelste – tijd van Pius Schwizer met ruim 3 seconden aan flarden (83,31).

Vol voor gegaan

Het was van meet af aan duidelijk dat de meeste combinaties er vol voor gingen. De eerste zes bleven  foutloos, pas daarna kwamen er balken en moesten mensen strafsecondes laten noteren. Sameh El Dahan zette als vijfde starter een hele scherpe tijd neer van 88,87 met Electric Z (v. Erco van ‘T Roosakker). Dat was een goed richtsnoer voor de volgende combinaties.

Pius Schwizer, een van de snelste ruiters van het circuit kwam met een dikke turbo uit de startblokken en reed Balou Rubin R (v. Balou du Rouet) op volle snelheid het parcours door. De Zwitser kwam op 86,34 uit, wat later goed bleek voor de tweede plaats.

De Ier Bertram Allen kwam plat door de bochten onder de tijd van Schwizer in het eerste gedeelte, maar reed er een balk af in de dubbel. Dat kostte hem op dat moment nipt de leiding, want hij was bijna drie seconden sneller dan Schwizer. Allens eindtijd was inclusief de drie strafseconden 86,79. Het maakte wel duidelijk dat er nog meer in zat. Iets dat Gaudiano goed in de oren knoopte.

Nederlanders

Ook Piet Raijmakers Jr. reed met mes tussen de tanden in de rubriek gesponsord door Van Schijndel, met wie de Raijmakers veel samenwerken. Raijmakers hield in 87,21 seconden het hout hoog met Van Schijndel’s Amberlina (v. Tangelo vd Zuuthoeve) en kwam nét naast het podium terecht.

Jeroen Dubbeldam reed met de ervaren Roelofsen Horse Trucks Gioia vh Neerenbosch (v. Nagano) een mooie ronde, maar kwam in het tweede gedeelte van het parcours wat snelheid te kort. Dubbeldam tekende voor de vijfde plaats.

Gerco Schröder was met zijn snelle Glock’s Debalia (v. Numero Uno) de een-na-laatste starter, maar maakte al op de eerste hindernis een fout, waardoor hij direct drie seconden goed te maken had. Hij kwam een eind, maar het was een welhaast onmogelijke opgave. Schröder eindigde als zesde.

Jur Vrieling kwam met erg korte draaien goed door het parcours. Zijn paard Davall (v. Zavall) heeft veel galop, maar kreeg een kleine struikel in het ‘rondje om de kerk’ buiten de hoofdring.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.