Ga naar hoofdinhoud

Johan Rockx: ‘Ik ben niet teleurgesteld’

Edward Gal na zijn proef met Voice, hier samen met bondscoach Johan Rockx. Foto: www.arnd.nl
De NOS maakte een samenvatting van de landenwedstrijd dressuur. De omroep laat delen van de proeven van Edward Gal, Diederik van Silfhout en Hans-Peter Minderhoud zien en toont de reacties van Diederik, bondscoach Johan Rockx en technisch directeur van de KNHS, Maarten van der Heijden. Johan Rockx vindt het jammer dat Oranje de bronzen medaille niet heeft gepakt, maar is niet teleurgesteld. "De ruiters hebben niet onder hun kunnen gereden." 

Rockx voelt zich niet verantwoordelijk voor het mislopen van de medaille. “We hebben een brede groep die op het zelfde niveau zit, maar we missen een toppaard.”

Van der Heijden

Maarten van der Heijden laat weten wel heel teleurgesteld te zijn. “Een bronzen plak was toch wel het doel dat we ons gesteld hadden.” Volgens hem hoeft het roer niet om: “We hopen dat we met de stichting N.O.P de paarden in Nederland kunnen houden.” Hij geeft ook een reactie op het ontbreken van een reserveruiter. “Vanaf 1 januari worden de regels omtrent het meereizen van een reserve strenger.”

Jurering

Diederik van Silfhout deelt ook met de NOS zijn ongenoegen over het jureren van het Nederlandse jurylid Eddy de Wolff van Westerrode. “We hadden hier en daar wat foutjes, maar de punten vielen tegen. We zijn door ons Nederlandse jurylid punten verloren.”

Klik hier voor de NOS-samenvatting van de landenwedstrijd. 

Bron: NOS/Paardenkrant-Horses.nl

4 reacties op “Johan Rockx: ‘Ik ben niet teleurgesteld’

 • Nicole

  Tja Maarten als je nou wel het roer zou omgooien dan hoef je misschien over 4 of 8 jaar niet teleurgesteld te zijn. Maar ik zou zeggen ga zo door dan is de nederlandse dressuursport straks ergens onderaan de lijst van de landenwedstrijd te vinden. Kun je je dan als het helemaal veel te laat is en je je job hebt ingewisseld voor een andere achter de oren gaan krabben. Want nee natuurlijk is het niet jouw schuld nee het is jouw wanbeleid en de oogkleppen die je zo graag op houdt daar ligt het aan. Maar daar kun jij natuurlijk allemaal niks aan doen.

 • Ronald Smeenk

  @Nicole: Kun je misschien je argumenten onder bouwen? Ben hier erg benieuwd naar want ik zie de link tussen Maarten en de huidige prestaties niet.

 • Henk

  Allen, Laten we niet vergeten welke prestaties en progressie er in de tijd van Maarten geboekt zijn als we naar alle 3 de olympische disciplines kijken op Ek’s, Wk’s, Wereldbekers en OS.
  We zijn wat dat betreft behoorlijk gewend (en verwend) geraakt aan medailles in een sport die zich door ontwikkeld. En dan is de teleurstelling vaak groter en de kritiek ongenuanceerder. Jammer Nicole.

 • Mary

  Naar kunnen gepresteerd. Na het uitvallen van Parzival moesten de overige drie mannen wel een tandje bijschakelen en alles op alles zetten. Het is natuurlijk ook ontzettend jammer dat Undercover niet van de partij kon zijn. Maar let op mijn woorden…. over vier jaar is alles anders. Met Glock’s Zonik heeft Edward Gal weer een “tweede Totilas”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook