Ga naar hoofdinhoud

21.000 euro voor embryo van Baloubet du Rouet op Ekestrian Elite veiling

Op de online Ekestrian Elite veiling kwam woensdag een groot aantal embryo's, fokmerries en sperma van hengsten met uitzonderlijke bloedlijnen onder de hamer. Het meest gewild was een rietje met  sperma van Cor de la Bryere waarvoor de biedingen in een rap tempo opliepen. Voor 10.000 euro kwam dit in handen van een Italiaanse fokker. Veilingtopper was de merrie Eau de Tame, een dochter van Classic Bois Margot, volle zus van Panama Tame en drachtig van Cornet Obolensky. Zij ging voor 22.000 euro naar een Canadese eigenaar. 

De Ekestrian Elite veiling is een Frans veilingplatform waar zowel fokmerries, embryo’s als sperma van hengsten allen afkomstig uit uitzonderlijke bloedllijnen online worden geveild. Woensdag kwamen hier in totaal 2 merries, 14 embryo’s en 11 rietjes onder de hamer. Internationaal was er veel belangstelling voor de aangeboden kavels.

Embryo voor 21.000 euro

Zo gaat een embryo van Baloubet du Rouet x Cornet Obolensky uit de moederlijn van Usha van’t Roosakker voor 21.000 euro naar een fokker in Duitsland. Een embryo van Mylord Carthago x Snel de Kreisker werd verkocht voor 7000 euro en kwam in handen van een stoeterij in het Verenigd Koninkrijk. De andere fokmerrie Ermine de Rance, drachtig van Dollar du Rouet, werd verkocht voor 13.000 euro en blijft in Frankrijk.

Zestig procent van de kavels werd in het buitenland verkocht en de andere helft werd dezelfde avond verkocht voor een gemiddelde prijs van € 16.700.

Resultaten

Bron: Horses.nl/Grandprix-replay

 

.

Eén reactie op “21.000 euro voor embryo van Baloubet du Rouet op Ekestrian Elite veiling

  • Dick de Jong

    Vind het wel knap vers sperma van een hengst die al jaren dood is (Corde):
    “Het meest gewild was een rietje met vers sperma van Cor de la Bryere “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook