Ga naar hoofdinhoud

9,14 voor Bundeskampioen Destacado

Exclusief
Destacado (v. Desperados) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

De jury van de sporttest had gisteren nog het commentaar dat de regerend Bundeskampioen Destacado (v. Desperados) te kort in de hals werd voorgesteld, maar vandaag werd er alleen in superlatieven gesproken over de vierjarige voshengst van Gestüt Schafhof. Hij beëndigde zijn test met gemiddeld een 9,14, nog hoger dan de 9,12 van Bonds vorige week

Destacado maakte vandaag onder de testruiter veel indruk in Münster-Handorf en liep misschien nog wel beter dan op de Bundeschampionate vorig najaar. De hengst die dit jaar in Nederland via Joop van Uytert beschikbaar is kreeg een 9 voor de stap, een 8,7 voor de draf, een 9 voor de galop, een 9,5 voor de rittigkeit en een 9,5 voor de aanleg als dressuurpaard.

Rosendiamant en De Niro Gold

De Rohjuwel-zoon Rosendiamant, die in 2015 op de Westfaalse keuring werd geprimeerd, kreeg de op een na hoogste punten en kwam gemiddeld uit op een 8,46. Een 8,28 gemiddeld was er voor De Niro Gold (v. De Niro).

Kampioen D’Egalité

De kampioen van de Westfaalse keuring in 2015, D’Egalité (v. Don Juan de Hus), kon onder het zadel niet zo overtuigen als aan de hand. De destijds voor 620.000 euro aan Gestüt Bonhomme verkochte hengst slaagde met een een 7,99.

Millennium

Van de drie zonen van de Trakehner Millennium slaagde er slechts een: Marc Cain van Gestüt Sprehe met een 8,26. Sir Samoa (de volle broer van Trakehner kampioenshengst Sir Sansibar) en Majerus zakten voor hun test met respectievelijk een 6,86 en een 7,24. Hengsten moeten minstens een 7,5 behalen om te slagen voor de sporttest.

Daarnaast werd er nog een zoon van Millennium teruggetrokken: Hallelujah

Klik hier voor de volledige uitslag

Livestream ClipMyHorse.tv

De sporttest in Münster-Handorf is live te volgen via ClipMyHorse.tv en de video’s van de vierjarige dressuurhengsten zijn later vandaag terug te vinden in het archief.

Klik hier voor de livestream
Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor het tijdsschema

Destacado (v. Desperados):

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook