9,12 gemiddeld voor Bonds Update II

Oldenburger kampioen 2015, Bonds (v. Benicio)

De KWPN’er Ibiza kreeg al dikke punten met een 8,73 gemiddeld, maar bij de Oldenburger kampioen van 2015, Bonds (v. Benicio), ging er nog een schepje bovenop in de sporttest in Münster-Handorf. De Benicio-zoon kwam gemiddeld uit op een 9,12 en kreeg onder andere een 10 voor de galop. Een tweede gemiddelde boven de 9 was er voor For Emotion (v. Foundation). 

For Emotion kreeg een 8,5 voor de stap, een 9,2 voor de draf, een 8,7 voor de galop twee keer een 9,5, voor zowel de rittigkeit als de aanleg als dressuurpaard.

9,12 voor Bonds

Dat Bonds in de bovenlijn schommelt in draf en maait met zijn voorbenen, werd niet opgemerkt door de jury in de bespreking. “De grote en langbenige Bonds is een hengst met heel veel potentie en hij weet al goed hoe hij zijn lange benen moet gebruiken. We hadden wat discussie over de beoordeling omdat we deze zeer talentvolle hengst recht wilden doen met de punten.”

Bonds kreeg van de jury een 7,6 voor de stap, een 9 voor de draf, een 10 voor de galop, een 9,5 voor de rittigkeit en een 9,5 voor de aanleg als dressuurpaard.

8,73 gemiddeld voor Ibiza

Desperado-zoon Ibiza (mv. Jazz) kreeg een 8,73 gemiddeld na het overrijden door testruiter Sebastian Heinze op de sporttest in Münster-Handorf. Gisteren ontving de door Luc Boogert uit Winterswijk gefokte hengst uit de Wendy-stam van Huub en Tiny van Helvoirt al zeer goed commentaar en vandaag kwam er opnieuw een lofzang van de jury.

Imponerende hengst

Ibiza kreeg een 8,8 voor de stap, een 8,7 voor de draf, een 9 voor de galop, een 8,5 voor de rittigkeit en een 8,8 voor de aanleg als dressuurpaard. “Ibiza is een imponerende hengst die weet hoe hij zich moet presenteren. Hij wil werken en je hoort dat ook aan z’n ademhaling, hij heeft veel go. Hij heeft als dressuurpaard veel mogelijkheden en van de testruiter hoorden we ook dat het een plezier is om hem te rijden.”

Iron Man geslaagd

De door Yvonne Copal gefokte Iron Man (v. Ferro) slaagde voor de test met een 7,88 gemiddeld. Hij kreeg de hoogste punten voor de galop (8,6) en de aanleg als dressuurpaard (8,2). Drie van de 18 vierjarige hengsten in de sporttest haalden het benodigde gemiddelde van een 7,5 niet: For Arno (v. For Romance, 7,37), Totillah (v. Totilas, 7,24) en de Trakehner Under Fire (v. Saint Cyr, 6,98).

Twee hengsten werden teruggetrokken door hun eigenaren, For Final (v. For Romance I) en Fürstenzauber (v. Fürstenball).

Fürst William wint weer

De vijfjarige Fürst William (v. Fürst Wilhelm), die vorig jaar ook al de hoogste punten scoorde in de sporttest in Münster-Handorf, won weer bij de vijfjarigen. Dit keer niet met al te uitbundige punten, hij werd beoordeeld met een 8,53 als gemiddelde.

Een hengst haalde bij de vijfjarigen de proef niet: Quality Lad McD (v. Quaterback) bleef steken op een 6,57 gemiddeld.

Instructie van de jury

De hengsten werden in Münster-Handorf uitgebreid besproken door de jury en de testruiter kreeg gedurende de ritten ook aanwijzingen van de jury over de voorstelling van de hengst. Daarmee was de sporttest zeer leerzaam en interessant om te volgen.

Livestream ClipMyHorse.tv

De sporttest was live te volgen op ClipMyHorse.tv. De beelden van vandaag (inclusief het uitgebreide jurycommentaar) zijn later vandaag terug te vinden in het archief (alleen voor abonnees).

Klik hier voor de volledige uitslag van de sportproef

Klik hier voor de catalogus van de sportproef

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.