Ga naar hoofdinhoud

Acht KWPN-gefokte hengsten op Zweedse hengstenkeuring

Harlem D (Vivaldi x Donnerhall) - Foto: SWB.org
De Zweedse hengstenkeuring is vandaag begonnen in Flyinge en ook dit jaar is er weer veel Nederlandse invloed. Niet alleen in het jurycorps met Gert van den Hoorn (de vervanger van Frenk Jespers) en Pieter Kersten, maar ook qua hengsten: 8 KWPN-gefokte hengsten nemen deel en daarbij hebben nog 13 hengsten een Nederlandse vader. 

In totaal staan er 47 hengsten op de startlijst voor de hengstenkeuring: 20 driejarigen, 16 vierjarigen, acht vijfjarigen, een zesjarige, een zevenjarige en een vijftienjarige hengst.

Bij de driejarigen zijn de Nederlandse inzendingen Jupiler (v. Etoulon VDL, fokker J.H.G. Olthof en J. Zwang), de KWPN aangewezen Just So Especiale (v. Entertainer, fokkers C.M.L. Delissen-Verstappen en G.J.W. Verstappen) en Jairo BM (v. Charmeur, fokker J.P. Mom).

Ironman H, Ipanema CC, I’m Very Special F en Ike

Bij de vierjarigen – de belangrijkste rubriek in de Zweedse Bruksprov – zijn vier KWPN gefokte hengsten aangemeld. De door J.A.M. Hurkmans gefokte Ironman H (ex. Ironman Platinum, v. Bordeaux), de in Zweden gefokte KWPN’ers Ipanema CC (v. Verdi) en I’m Very Special (v. I’m Special de Muze) en de door G.P.J. Vossen gefokte derdebezichtingshengst Ike (v. Zavall VDL).

Premiehengsten van Vivaldi

Bij de oudere hengsten doet de bij het KWPN in het verrichtingsonderzoek 2015 met 72,5 punten naar huis gestuurde KWPN-hengst Harlem D (ex. Handshake, v. Vivaldi) mee. De kampioensringhengst van de KWPN keuring in 2015 kreeg in zijn test een 7 voor de stap, een 7 voor de draf, een 7,5 voor de galop, een 7 voor de souplesse, een 7,5 voor de houding en de balans, een 8 voor de instelling en een 7 voor de aanleg. Het fokproduct van J.C.M. Derikx werd na zijn afwijzing bij het KWPN door eigenaren Ad Valk en Jan Vink naar Zweden verkocht.

Vivaldi heeft nog een zoon op de keuring: de op de Oldenburger keuring 2016 geprimeerde Valentino (mv. Donnerschwee) van Eugene Reesink en Johan Ifversen.

Vier keer Ampère

Ampère wordt vertegenwoordigd door twee driejarigen en twee vierjarigen: Camper E (mv. Münchhausen), Demand (mv. Delight), Aideean (mv. Dionysos), Avicii Tau (mv. Don Romantic). Verder staan er twee zonen van Charmeur, een Johnson, een Bretton Woods, een Zuidenwind en een tweede Verdi in de catalogus.

De KWPN-gefokte en Zweeds goedgekeurde Diamantino VDL (fokker Ton Ploegmakers) heeft twee zonen op de keuring en Christian Ahlmanns Taloubet Z (fokker Cees Klaver) een.

Handige links

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen
Klik hier voor de livestream
Klik hier voor de collectie op HorseTelex

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook