Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen heeft grote verwachtingen van Aqiedo

Afgelopen vrijdag kwam Adelinde Cornelissen met KWPN-hengst en nieuwe troef Aqiedo (v. Undigo)  in actie op de hengstenshow van de gebroeders Van Manen in Ede. Cornelissen heeft de negenjarige hengst, die ze in mede-eigendom heeft, pas vier maanden onder het zadel en hoewel Aqiedo het allemaal nog heel spannend vond, liet hij wel veel potentie zien voor de overvolle tribunes.

Cornelissen was enorm enthousiast: “Hij vond het spannend, maar ik ben zo blij met dit paard. Hij is zo gaaf! Hij is mooi, heeft super goeie gangen, hij is heel atletisch en hij heeft een super instelling. Het is niet normaal wat hij de afgelopen maanden al geleerd heeft. Nu moet hij verder gaan leren, maar daar hebben we training voor.”

Op de vraag of Aqiedo net zo goed zal worden als haar topper Parzival, antwoordt ze met een grote glimlach: “Ik wil niks met Parzival vergelijken, maar dit is wel echt een hele goeie.”

Cornelissen heeft de wereldbekerwedstrijden met Parzival links laten liggen om zich helemaal te kunnen concentreren op de wereldruiterspelen in Normandië, later dit jaar.

Bekijk hier de video van de hengstenshow bij de gebroeders Van Manen.
Bekijk hieronder de video van het eerste publieke optreden van Adelinde Cornelissen en Aqiedo in Ermelo begin maart.

Bron: Horses/ RTV Drenthe

Eén reactie op “Adelinde Cornelissen heeft grote verwachtingen van Aqiedo

  • Dirk de Bruin

    Als het bij een keer was gebleven ‘vooruit’, maar moet toch zeggen dat het me stoort dat er nu wederom een doodgewone advertentie als artikel wordt gebracht mbt dit paard. (staat los van z’n eventuele kwaliteiten). Vind het niveau op dat gebied niet toenemen hier op Horses.nl. Zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook