Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen rijdt Henkie naar 87 punten

Henkie met Adelinde Cornelissen. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
De Isah Hengstencompetitie is vandaag in Ermelo van start gegaan met de gecombineerde klasse L/Z voor de Gelderse hengsten. Favoriet Henkie (v. Alexandro P) liep onder Adelinde Cornelissen naar de zege met een fraaie score van 87 punten.

Juryvoorzitter Johan Hamminga sprak enthousiast over de verrichting van de vierjarige KWPN-goedgekeurde hengst Henkie, die gefokt werd door G. Hekkert uit Wijhe. “We hebben hier te maken met een bijzondere hengst, die over drie zeer goede basisgangen te beschikt. De stap is heel zuiver, met goede tact en hij stapt goed van achter naar voren. De draf is expressief en met goede tact en afdruk, en ook in galop weet Henkie te overtuigen met zijn gedragenheid, zuiverheid en balans. In het geheel zou de aanleuning nog iets smakelijker mogen maar het was een heel goede verrichting van Henkie en Adelinde Cornelissen.” Henkie werd beloond met een 9,5 voor de stap, een 8,5 voor de draf en 9 voor de galop.

Edmundo tweede

De vierjarige Henkie deed vanzelfsprekend zijn verrichting op L-niveau. Zijn enige concurrent, de KWPN-goedgekeurde Edmundo (v. Upperville) onder Sabrina Melotti, liet een proef op Z-niveau zien. Met een totaalscore van 87 punten sloeg Henkie een duidelijk gat naar zijn palominokleurige concurrent, die uit kwam op 71 punten. Hij scoorde goed met zijn galop, waarbij hij beter op het achterbeen bleef dan in draf, en het ritme bleef goed behouden in de oefeningen zoals schouderbinnenwaarts.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Eén reactie op “Adelinde Cornelissen rijdt Henkie naar 87 punten

  • Sanne

    Hoe “dicht”kan een paard lopen…… nou zo dus
    In het geheel zou de aanleuning nog iets smakelijker mogen… bedoeld hij hiermee niet gewoon te zeggen dat de kop er weer eens op getrokken was en daarmee de hand te straf ? Je hebt het hier over een pás 4 jarig paard… Zolang dit gepunt blijft worden en de paarden op deze manier gereden, zal er helaas nooit iets veranderen in ons geweldige dressuurland. Natuurlijk gaat het hier om de aanleg van Henkie, maar dat staat niet geheel los van de manier waarop deze voorgesteld en gereden wordt is mijn mening,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook