Ga naar hoofdinhoud

Bijna 600.000 euro omzet op fokkersveiling

Eurosport (v. Estobar NRW), Foto Manfred Mense
Familie Borgmann uit het Westfaalse Ostbevern organiseerde vorig jaar voor de eerste keer een eigen veiling, waar ze hun fokproducten aan de man brachten. Het succes van vorig jaar kreeg afgelopen weekend een vervolg: 33 paarden, veulens en embryo's kwamen onder de hamer, 25 stuks werden daadwerkelijk verkocht. Daarbij realiseerde fokkersfamilie Borgmann een omzet van bijna 600.000 euro. Veilingtopper werd de vijfjarige goedgekeurde hengst Eurosport (v. Estobar NRW, foto) met een prijs van 130.000 euro. 

De nakomelingen van de door familie Borgmann zelf gefokte Estobar NRW (v. Ehrentusch), die zelf in 2006 kampioen van de NRW-keuring was, zorgden voor de topprijzen in de veiling. Niet alleen topper Eurosport (onderstaand een video), die werd gefokt uit de volle zus van het internationale dressuurpaard Floriano (v. Florestan I) en op de veiling aangeschaft door de Duitse Grand Prix-amazone Kathrin Bettenworth, bracht meer dan 50.000 euro op.

Zijn volle broer, de vosruin Ein Traum, ging voor 58.000 euro naar een dressuurstal in Mannheim. De driejarige goedgekeurde hengst Eurodressage ging voor 1.000 euro minder van de hand en precies 50.000 euro werd betaald voor Exiting Present, een vierjarige ruin.

Topper bij de veulens werd een zoon van de KWPN-hengst Apache. Deze AMG (mv. Fürst Piccolo) werd voor 17.000 euro aan Zwitsers verkocht.

“Voor goede paarden is nog steeds markt”, zegt organisator Stephan Borgmann, die zeer tevreden is met het resultaat. “Bepaalde paarden zijn voor mooie prijzen gegaan, anderen wellicht wat gunstiger dan in de vrije verkoop. Belangrijk voor ons fokkers is echter dat paarden voor reële prijzen een nieuwe eigenaar hebben gevonden, en in veel gevallen zijn het ambitieuze sportruiters die hebben ingekocht. Dat is wat je wilt als fokker”, aldus Borgmann.

 

Klik hier voor de gehele collectie van de veiling.

 

Veilingtopper Eurosport (v. Estobar NRW):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.