Bijzondere volbloedhengst naar Haupt- en Landgestüt Marbach

Silvery Moon Foto Marbach

Het Haupt- en Landgestüt Marbach heeft een bijzondere volbloedhengst in zijn stallen gekregen. Silvery Moon xx die niet alleen door zijn prestaties op de renbaan opviel, maar ook door zijn bonte kleur. De zesjarige hengst werd op een veiling in Engeland ontdekt door Manfred en Mario Hofer en kochten de bonte hengst voor 12.000 euro als gezelschapspaard.

Silvery Moon komt uit ouders die niet bijzonder gepresteerd hebben op de baan. Vader I Was Framed xx (v. Racey Remarque xx), zelf ook bont, heeft niet op de baan gelopen. Zijn moeder Artzola xx (v. Alzao xx) won enkele kleine rennen.

Vijf overwinningen en 18 keer geplaatst

De carrière van Silvery Moon verliep veel beter. Het begon als tweejarige met een tweede plaats in Keulen in de ‘Zweijährigen-Trophy’. Dit jaar beëindigde hij zijn loopbaan met vijf overwinningen en achttien klasseringen. Door zijn kleur en optreden heeft de hengst inmiddels zijn eigen Facebook-pagina met meer dan 10.000 volgers.

De hengst zal door Marbach bij verschillende stamboeken worden aangemeld voor goedkeuring.

Bron St.Georg

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.