Ga naar hoofdinhoud

Quibery, Dinken en Casalito Holsteins kampioen

Casalito (v. Casall) met Christoph Hess - Foto: Holsteiner Verband/Janne Bugtrup

Hengsten van het Holsteiner Verband maakten de dienst uit in de Holsteinse kampioenschappen voor vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden. Bij de zevenjarigen won Casalito (v. Casall), bij de zesjarigen won Dinken (v. Diarado) en bij de vijfjarigen kreeg Quibery (v. Quintero) de sjerp omgehangen. Alle drie zijn in eigendom van het Holsteiner Verband. 

De vijfjarigen werden alleen beoordeeld op punten, terwijl de zesjarigen alleen in de eerste ronde punten kregen en de zevenjarigen alleen op tijd en fouten werden geplaatst. De hoogste punten waren bij de vijfjarigen voor Quibery (v. Quintero), die met Jonas Panje in het zadel naar een 8,8 en een 8,4 sprong. Net iets minder was er voor Casaltino (v. Casall). De vader van de topper van de veulenveiling kreeg van de jury een 8,6 en een 8,4. Derde werd een zoon van Verdi, Vedor N.

Jonas Panje, stalruiter van het Holsteiner Verband, reed ook Dinken naar de overwinning. De Diarado-zoon kreeg in de eerste ronde een 8,4 van de jury, waarmee hij vijf andere hengsten voor moest laten gaan. In de barrage was hij echter ruimschoots de snelste. De hoogste punten in de eerste ronde waren voor de ruin Dinar (v. Diamant de Semilly), die van de jury een 9,3 kreeg. Uiteindelijk werd hij vierde. Tweede werd de hengst Candinas (v. Catoki), die door de jury met een 9 was beoordeeld.

Casalito (v. Casall) won met de Duitse vice-kampioen Christoph Hess in het zadel bij de zevenjarigen. Hij won van de ruinen Quick Jump (v. Quidam de Revel) en Casmann (v. Cascari).

Klik hier voor de uitslag van de vijfjarigen.

Klik hier voor de uitslag van de zesjarigen. 

Klik hier voor de uitslag van de zevenjarigen. 

Quibery (v. Quintero):

Dinken (v. Diarado):

Casalito (v. Casall):

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Holsteiner Verband

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook