Casall en Stakkato Gold leveren toppers sporttest Münster

San Giovanni (v. Stakkato Gold) - Foto: Gestüt Sprehe

De eerste sporttest van het jaar zit er al weer op in Duitsland: in Münster-Handorf liepen de afgelopen drie dagen 19 vierjarige en 13 vijfjarige springhengsten hun test. Van deze 32 hengsten slaagden er 29; twee vierjarigen en een vijfjarige werd teruggetrokken. Toppers van de test waren bij de vierjarige San Giovanni (Stakkato Gold x Calato) van Gestüt Sprehe met een 8,79 gemiddeld en bij de vijfjarigen Central Park (Casall x Contender) van Station Maas J. Hell met een 9,16 gemiddeld.

De hoogste punten gingen dus naar de vijfjarige Central Park, die als driejarige werd geprimeerd op de Holsteiner keuring en daarna voor 105.000 euro zijn weg vond naar hengstenstation Maas J. Hell, dat tegenwoordig wordt gerund door Herbert Ulonska. Central Park scoorde op alle springonderdelen boven de 9 én een 9,5 voor de rittigkeit. Nog een vijfjarige hengst kwam in de buurt van een 9, ook een Holsteiner. Cruseon (Casquetto x Cassini I) scoorde gemiddeld een 8,78.

San Giovanni

Bij de vierjarigen scoorde de Mecklenburgs, DSP en OS-goedgekeurde San Giovanni het hoogst met een 8,79 gemiddeld. Zijn manieren over het hout werden met een 9 beoordeeld, verder was er drie keer een 8,8 en een 8,5.

BWP-veilingtopper Zucchero teruggetrokken

Drie hengsten werden door hun eigenaren teruggetrokken voor het einde van de test en ontvingen dus geen eindcijfer. Bij de vijfjarigen gaat het om de BWP-veilingtopper Zucchero d’Hyrencourt (Zandor Z x Elanville), die in 2016 voor 64.000 euro door Gestüt Sprehe aangeschaft werd op de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring. De derde fase liep hij nooit en ook in Duitsland heeft de hengst alleen een 14-dagentest (in 2016) gelopen.

De andere twee teruggetrokken hengsten zijn: Comme le pere (Comme il faut x Contender) van Ludger Beerbaum en de door J. Veurink uit Loozen gefokte Deville (Dantos HBC x Veron) van het NRW Landgestüt. Een anderer Nederlands gefokte hengst haalde het wel: de door E. Vriend uit Ruinen gefokte Ebanking (Etoulon VDL x Sheraton) van Mathieu Beckmann met een 8,41.

Uitslag
Catalogus

Central Park (v. Casall)

San Giovanni (v. Stakkato Gold)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.