Ga naar hoofdinhoud

Davino V.O.D.-dochter uitschieter met tweemaal 85 punten

Davino VOD (v. Hotline)
Van de 31 dressuurmerries die gisteren op de stamboekkeuring in Boijl beoordeeld werden, kregen er vijftien het sterpredicaat. Uitschieter van de dag bleek Jeremy (v. Davino V.O.D.). Zij kreeg 85 punten voor exterieur en 85 voor het bewegen.

Marian Dorresteijn nam de beoordeling van de dressuurmerries samen met Marijke Kool op zich. “We hebben veel paarden in de baan gehad met maat en lengte, dat is positief. We hadden een aantal duidelijke uitschieters naar boven, een grote middengroep en een klein ondereind.”

Davino V.O.D.

De grootste uitschieter was Davino V.O.D.-dochter Jeremy (mv. Gribaldi), gefokt door W. van der Klugt en in eigendom van Kim Jacobi. Zij kreeg 85 punten voor exterieur en 85 voor het bewegen. “Dit is een hele aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staat, sterke verbindingen in haar lijf heeft en over een goede bovenlijn beschikt. Ze valt in beweging keer op keer op met haar goede souplesse, ruimte en mogelijkheid tot schakelen. In draf heeft Jeremy een goed zweefmoment en ze beweegt heel lichtvoetig”, vertelt Marian Dorresteijn. “Ook de stap is ruim en actief, met een goed lichaamsgebruik. Een hele sympathieke, complete merrie.”

Charmeur

De eveneens driejarige Juriose H (Charmeur x Krack C) van fokker D.W. Hoekstra kreeg tweemaal 80 punten. “Deze merrie is jeugdig, staat goed in het rechthoeksmodel en heeft veel ras. Ze beweegt met een goede techniek en actie, waarbij ze in draf voor nog hogere punten iets meer zweefmoment zou mogen maken. Ze is mooi bergop gebouwd en dat beeld zien we ook terug in alle drie haar goede basisgangen.”

Everdale

De driejarige Joleen (Everdale x Zizi Top) van fokker H. de Haas 75/80. Deze langgelijnde merrie zou iets rijker in het front mogen zijn, beschikt over uitstraling en heeft een goede bovenlijn. Haar bewegingsvorm wordt gekenmerkt door een goed gebruik van het achterbeen, in zowel draf als galop valt ze op met haar goede afdruk.

Oudere merries

Ook bij de oudere merries waren er goed scorende dressuurmerries. De vijfjarige Wynton-dochter Hannalindh (mv. van Rubels) van fokker familie Jellema kreeg 80 punten voor exterieur en 85 punten voor bewegen, waaronder 90 voor de galop. “Deze grootramige schimmelmerrie viel op met haar macht en kracht. Tijdens de verrichting maakte ze een wat dominante indruk en ze heeft een enorm goede galop. In stap was ze nog wat gespannen, wat ten koste ging van het lichaamsgebruik. Draven doet ze met veel souplesse en kracht, waarmee ze ook in de galop indruk maakt. Daarbij changeert ze met veel afdruk en maakt ze veel houding in beweging.” Haar moeder bracht ook het Lichte Tour-paard Everlast-Lindh (v. Hofrat).

Met eveneens 80/85 deed Ilserite B (Zonik x Farrington) van fokker A.Th. de Boer uit Sintjohannesga goede zaken. Deze royaal ontwikkelde register A-merrie heeft reeds aan de aanvullende eisen voldaan en kon zo direct ster worden. Ze heeft een grootramig en aansprekend model en beweegt met veel ruimte en lichtvoetigheid. Ze valt op met haar goede zelfhouding, lichaamsgebruik en schakelvermogen in alle drie de gangen.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.