Duitse stamboeken in rep en roer over komst AES

Het AES probeerde het al jaren en nu is het ook daadwerkelijk gelukt. Een Duits dochterstamboek. AES GmbH, met de bekende Wolf Lahr als gezicht. De traditionele Duitse stamboeken hebben lang geprobeerd om dat tegen te houden. “Elke keer als we weer een keuring in Duitsland hadden georganiseerd, was er wel weer iemand die daar over geklaagd had en het heeft heel lang geduurd voordat we de Duitse erkenning hadden”, vertelt Joris van den Oetelaar.

Het AES heeft een grote naam aan zich verbonden in Duitsland en ook dat maakt de andere Duitse stamboeken zenuwachtig. Wolf Lahr (66) wordt fokkerijleider. Lahr was onder andere voorzitter van het stamboek Saksen-Anhalt en is bij de FN vicevoorzitter van de fokkerijafdeling.

Verder lezen? Klik hier voor de laatste editie van Paardenkrant-Horses.nl.

Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.